Latest News

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Επιτέλους! Σηκώνουν το Παναγιά Τήνου από τον Πειραιά


Μετά από εννέα μήνες  ξεκίνησαν οι εργασίες για την ανάσυρση του μισοβυθισμένου "ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝΟΥ", από την ακτή Κονδύλη του λιμανιού του Πειραιά, το οποίο...
είχε ακουμπήσει στο βυθό, όταν στις 27 Απριλίου πήρε απότομα κλίση λόγω εισροής υδάτων από τη δεξιά πλευρά.
Οι εργασίες σταθεροποίησης - ανέλκυσης  του πλοίου  Ε/Γ-Ο/Γ ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝΟΥ οι οποίες υπολογίζεται  ότι θα ολοκληρωθούν σε διάστημα 20-30 ημερών.
 Σε δεύτερη φάση  με  την έκδοση των απαραίτητων διασυνοριακών αδειών και σε συνολικό διάστημα το πολύ τριών μηνών θα έχει απομακρυνθεί από το λιμάνι του Πειραιά.
Τις εργασίες έχει αναλάβει η εταιρεία ANTIPOLLUTION μετά από ανοικτό διαγωνισμό.

Η μοίρα του από καιρό είναι προδιαγεγραμμένη και οι "τίτλοι τέλους" σε κάποιο διαλυτήριο της Ανατολής, σύντομα θα πέσουν.
 Ο "πάλαι ποτέ" μαχητής των δυτικών Κυκλάδων "ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ", το πριν από 25 χρόνια λαμπρό"ΡΟΜΙΛΝΤΑ" και το πριν από 20 χρόνια απαστράπτον "ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΠΥΛΙΑΝΗ", όταν με αυτά τα ονόματα (μεταξύ άλλων) όργωνε το Αιγαίο, ως σύμβολο μιας αλλοτινής και ρομαντικής Ακτοπλοίας, απολαμβάνοντας την αγάπη, την εμπιστοσύνη και την εκτίμηση του κόσμου, κατάντησε η πιο πονεμένη ιστορία του λιμανιού, πληρώνοντας "ξένες" αμαρτίες.
 Το ναυάγιο του αντικατοπτρίζει το "ναύαγιο" της Ελληνικής Ακτοπλοίας, τις παραδοσιακές εταιρείες και τους μικρούς πλοιοκτήτες που "έπιασαν" πάτο λόγω πολλών παραγόντων και συνθηκών, καθώς επίσης και τους κινδύνους που θα απειλήσουν τις σημερινές ακτοπλοϊκές εταιρείες και σχήματα από άλλες μεγαλύτερες, ερχόμενες από τη Δύση.
 Είναι δύσκολο να εύχεσαι για ένα πλοίο να "κοπεί" το γρηγορότερο από μια φλόγα ενός διαλυτή, αλλά ακόμη δυσκολότερο να αντικρίζεις ένα πεθαμένο πλοίο, που κάποτε κοσμούσε κάθε λιμάνι....