Latest News

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Κινηματογραφική ληστεία και σύλληψη στο Σύνταγμα


Κινηματογραφική ληστεία σε γνωστό κοσμηματοπωλείο στο Σύνταγμα έγινε το μεσημέρι... της Δευτέρας. Η επέμβαση των αστυνομικών ήταν άμεση, με αποτέλεσμα ο δράστης να συλληφθεί επ ' αυτοφόρω και να οδηγηθεί στην εισαγγελία για τα περαιτέρω.

Σύμφωνα με την έκθεση της αστυνομίας, ο 38χρονος Έλληνας εισήλθε στο κατάστημα προσποιούμενος τον πελάτη. Ακολούθως ακινητοποίησε τον υπάλληλο με τη χρήση βίας. Υπό την απειλή όπλου, ανάγκασε τον εργαζόμενο στο κοσμηματοπωλείο να του δώσει τις εισπράξεις, καθώς και κοσμήματα συνολικής αξίας 74.910 ευρώ.

Η ληστεία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι, εν ώρα αιχμής. Κατά τη διαφυγή του έγινε αντιληπτός από τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στην περιοχή, οι οποίοι τον καταδίωξαν και τον εγκλώβισαν λίγα λεπτά αργότερα.

Από την ανάκριση προέκυψε ότι ο 38χρονος είχε προβεί και σε άλλες παρόμοιες ληστείες υπό την απειλή όπλου, λειτουργώντας συστηματικά από το 2015, ενώ είχε χρησιμοποιήσει ακόμη και συσκευές ηλεκτρικής εκκένωσης.

Στην κατοχή του, βρέθηκαν τα κλοπιμαία τα οποία αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη ενώ κατασχέθηκαν ένα πιστόλι, ογδόντα έξι φυσίγγια, μία συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης, ένα ομοίωμα χειροβομβίδας, το χρηματικό ποσό των 1.590 ευρώ, δύο πλαστά δελτία ταυτότητας και διάφορα είδη ένδυσης και αμφίεσης.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί πέντε περιπτώσεις ληστειών, εκ των οποίων τρεις σε τράπεζες, μία σε κοσμηματοπωλείο και μία σε ανταλλακτήριο χρημάτων.


Σε βάρος του δράστη σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της ληστείας και της πλαστογραφίας καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.