Latest News

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Φρενίτιδα για την ελληνική Black Friday: Τεράστιες ουρές και καβγάδες στα καταστήματα (ΕΙΚΟΝΕΣ+ΒΙΝΕΤΟ)


Για πρώτη χρονιά ήρθε και στην Ελλάδα ο αμερικανικός θεσμός της Black Friday (Μαύρη Παρασκευή), προσαρμοσμένος στα...
ελληνικά δεδομένα.
Και αυτό διότι στις ΗΠΑ όπου καθιερώθηκε τα ποσοστά των εκπτώσεων κυμαίνονται από 80 μέχρι και 90% σε αντίθεση με την Ελλάδα που οι προσφορές είναι σε συγκεκριμένα ήδη και το ποσοστό έκπτωσης δεν ξεπερνά στην πλειονότητα των περιπτώσεων το 40%. Αυτό όμως δεν εμπόδισε τους καταναλωτές από το να σχηματίσουν τεράστιες ουρές έξω από καταστήματα σε πολλά μέρη της Ελλάδας.
Από τις 6 παρά το πρωί, καταναλωτές είχαν σχηματίσει ουρά σε γνωστό πολυκατάστημα της πλατείας Συντάγματος ενώ ίδια κατάσταση επικρατούσε και στο εκπτωτικό χωριό στα Σπάτα, όπου χάος επικρατεί κυρίως στα καταστήματα αθλητικών ειδών. 
«Κόλαση» σε γνωστό πολυκατάστημα της Θεσσαλονίκης
Το αδιαχώρητο επικρατεί σε γνωστό πολυκατάστημα του εμπορικού κέντρου Cosmos. Μέσα σε ελάχιστα λεπτά μετά το άνοιγμα του καταστήματος άδειασαν τα ράφια με τα Playstation παρά το γεγονός ότι δεν βρίσκονταν σε προσφορά!
Οι καταναλωτές επιλέγουν κυρίως smartphones, tablets και τηλεοράσεις ενώ άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι αρκετοί μαθητές έκαναν… κοπάνα από το σχολείο και πήγαν για ψώνια με τις σχολικές τσάντες.
Επίσης εκατοντάδες άτομα, κατά τη συντριπτική πλειονότητα ανήλικοι συγκεντρώθηκαν - κάποιοι ακόμη και από τις 5 π.μ.- έξω από γνωστό πολυκατάστημα τεχνολογίας και ψυχαγωγίας στην οδό Τσιμισκή, προκειμένου να είναι από τους πρώτους που θα κάνουν τις αγορές τους, εκμεταλλευόμενοι τις εκπτωτικές προσφορές της τάξεως του 30-40%.
Ουρές και στην Κρήτη
Από νωρίς το πρωί, ουρές είχαν σχηματιστεί έξω από καταστήματα που προχώρησαν σε προσφορές λόγω Black Friday στο Ηράκλειο της Κρήτης.
Φοιτητές, μαθητές αλλά και γονείς περίμεναν να ανοίξουν οι πόρτες των καταστημάτων ενώ όπως αναφέρει το cretalive.gr σε ορισμένες περιπτώσεις δεν έλειψε η ένταση.
Στην Πάτρα δεν… ξετρελάθηκαν
Ανάμεικτη ήταν η εικόνα της «Black Friday» στην Πάτρα, καθώς μπροστά από τις γνωστές αλυσίδες που είχαν προαναγγείλει τη συμμετοχή τους στην Μαύρη Παρασκευή είχαν συγκεντρωθεί τέσσερα με πέντε άτομα!
Στον αντίποδα, σε ένα συγκεκριμένο κατάστημα, πριν το χάραμα, είχε σχηματιστεί ουρά 300 ατόμων.
Ουρές στη Λάρισα
Πολλοί Λαρισαίοι πριν ακόμη ανοίξουν τα πολυκαταστήματα στην Λάρισα για την Black friday(Μαύρη Παρασκευή) όπου έχουν «τρελές» εκπτώσεις, περίμεναν υπομονετικά στην ουρά για αποκτήσουν αυτό που θέλουν.