Latest News

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

Ποιος ελληνικός δρόμος στους 25 ακριβότερους του κόσμου


Μπορεί η  5η λεωφόρος στη Νέα Υόρκη να παραμένει η ακριβότερη εμπορική αρτηρία στον κόσμο, αλλά στη λίστα της παγκόσμια κατάταξης με τους ακριβότερους δρόμους φιγουγάρει και...
η Ερμού, η οποία «ανέβηκε» δύο θέσεις σε σχέση με πέρυσι.
Συγκεκριμένα, ο πιο κεντρικός δρόμος της Αθήνας «κέρδισε» δύο θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη με τους πιο ακριβούς δρόμους στον κόσμο, καθώς από την 27η θέση που βρισκόταν πέρσι, φέτος είναι στην 25η, σύμφωνα με την εταιρείας παροχής υπηρεσιών ακινήτων Cushman & Wakefield.
Tο ετήσιο κόστος ενοικίασης καταστήματος στην Ερμού ανέρχεται πλέον σε 2.364 ευρώ/τ.μ., ή περίπου 200 ευρώ/τ.μ το μήνα. Στο απόγειο της κρίσης, οι τιμές ενοικίασης είχαν υποχωρήσει μέχρι τα 150-160 ευρώ/τ.μ. μηνιαίως, όταν κατά την περίοδο πριν από την κρίση είχαν φτάσει ακόμα και σε 360 ευρώ/τ.μ., κατατάσσοντας την Ερμού στην πρώτη δεκάδα των ακριβότερων εμπορικών δρόμων παγκοσμίως. Φέτος, τα ενοίκια στην οδό καταγράφουν άνοδο της τάξεως του 5% σε ετήσια βάση.
Την πρωτιά πήρε  5η λεωφόρος στη Νέα Υόρκη, ενώ ακολουθούν η Κόζγουεϊ Μπέι στο Χονγκ Κονγκ, και τα Ηλύσια Πεδία στο Παρίσι.Ο διάσημος νεοϋορκέζικος δρόμος είχε πάρει την πρωτιά από τον αντίζηλό του στο Χονγκ Κονγκ το 2014 ύστερα από δύο χρόνια παραμονής της ασιατικής αρτηρίας στην πρώτη θέση.
Οι δύο συνοικίες παραμένουν μακράν οι πρώτες, με τη μέση τιμή των ενοικίων να είναι αντίστοιχα 29.065 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο για τη Νέα Υόρκη και 27.884 ευρώ το τ.μ για το Χονγκ Κονγκ.