Latest News

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

Δρίτσας: Δεν συμφέρει την Τουρκία να ακυρώσει τη συμφωνία για το προσφυγικό


Ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας υποστήριξε ότι δεν συμφέρει τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να ακυρώσει τη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση για... το προσφυγικό.
 
Εν μέσω φόβων ότι ο Τούρκος πρόεδρος μπορεί να επιτρέψει σε νέο κύμα προσφύγων να κινηθεί προς τα ελληνικά νησιά, ο κ. Δρίτσας είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ  ότι η Ελλάδα είναι μεν έτοιμη αλλά ταυτόχρονα ποτέ δεν μπορεί να είναι πραγματικά έτοιμη για να διαχειριστεί τις εξελίξεις στο προσφυγικό, καθότι τα δεδομένα αλλάζουν συνεχώς.
 
Τόνισε δε ότι η προσφυγική κρίση είναι ένα μακρόπνοο ζήτημα που θα απασχολεί για πολύ καιρό την Ελλάδα και την Ευρώπη, ειδικά όσο συνεχίζεται η αιματοχυσία στη Συρία.
 
Όσον αφορά τις εμπρηστικές δηλώσεις Ερντογάν για τη Συνθήκη της Λοζάνης, ο κ. Δρίτσας είπε πως ότι πρόκειται για απαράδεκτες και απορριπτέες τοποθετήσεις, που δεν μπορούν να αμφισβητήσουν το διεθνές δίκαιο. Υποστήριξε ότι η στάση του τούρκου προέδρου καταδικάζεται από το σύνολο των μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 
Σε ό,τι αφορά τη μεγάλη μείωση σε τουριστικές αφίξεις που καταγράφηκε φέτος σε νησιά που φιλοξενούν πρόσφυγες, ο υπουργός Ναυτιλίας δήλωσε ότι το προσφυγικό δεν ήταν η μοναδική αιτία του προβλήματος, αποδίδοντας τη μείωση στις αφίξεις και στα γεγονότα στην Τουρκία – όπως το πρόσφατο πραξικόπημα και οι τρομοκρατικές επιθέσεις.
 
Διευκρίνισε πάντως ότι ο προβληματισμός των νησιωτών είναι σεβαστός και κατανοητός.