Latest News

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

Κορκίδης: Η Ελλάδα μπορεί να γίνει βασικό διαμετακομιστικό κέντρο της ΝΑ Μεσογείου

Η στενή συνέργεια/σύζευξη του κλάδου του εμπορίου με τον αντίστοιχο της παροχής υπηρεσιών logistics (εφοδιαστική αλυσίδα)...
σαφέστατα μπορεί να προσδώσει την απαιτούμενη ώθηση για την ανάκαμψη και την επανενεργοποίηση της πραγματικής οικονομίας.
Αυτό σημείωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά Βασίλης Κορκίδης στο 20ο Πανελλήνιο Συνέδριο Logistics: «Manage the change» 2016 «Προκλήσεις και προοπτικές των δραστηριοτήτων Εφοδιαστικής Αλυσίδας».
Ο Βασ.  Κορκίδης είπε ότι βασική προτεραιότητα όλων των συνεργαζόμενων φορέων θα πρέπει να αποτελέσει η ανάδειξη της πατρίδας μας ως ισχυρού περιφερειακού κόμβου, εκμεταλλευόμενη το σύνολο των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων, τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του ανθρώπινου δυναμικού και τη γεωγραφική αξία των υποδομών που διαθέτουμε.
«Πρέπει επιτέλους να συνειδητοποιήσουμε πως η Ελλάδα πληροί όλες τις προϋποθέσεις, ώστε να μετατραπεί σε βασικό διαμετακομιστικό κέντρο της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και να καταστεί η κύρια πύλη εισόδου εμπορευμάτων από την Ανατολή προς την Κεντρική και τη Δυτική Ευρώπη και, φυσικά, όλες τις γειτονικές βαλκανικές χώρες. Σε αυτό το πλαίσιο, απαραίτητη προϋπόθεση για την υιοθέτηση ενός μοντέλου ανάπτυξης, που θα προσιδιάζει σε διεθνή πρότυπα και το οποίο θα συντελέσει στην αύξηση του ποσοστού εξυπηρέτησης του διερχόμενου φορτίου εμπορευμάτων, αποτελεί ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση του υφιστάμενου συστήματος υποδομών, μεταφορών και υπηρεσιών logistics, ενός κλάδου (του εφοδιαστικού) που συμβάλλει κατά 10,8 στη διαμόρφωση του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος της χώρας».