Latest News

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Η Περιστέρα, ο Μώραλης και τα... πρωτάκια στην Πλάκα!


Τι κοινό μπορεί να έχουν η Περιστέρα (Μπέτυ) Μπαζιάνα και ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης; 


Την απάντηση στο ερώτημα δίνει ο Βηματοδότης, ο οποίος κάνει μια πολύ γλαφυρή περιγραφή για τον χθεσινό αγιασμό σε ιδιωτικό σχολείο της Πλάκας, όπου γράφει τα εξής:

"Αυτή τη φορά η Περιστέρα (Μπέτυ) Μπαζιάνα φρόντισε να φέρει δική της φωτογραφική μηχανή για να φωτογραφίσει τον γιο της Φοίβο-Παύλο ως πρωτάκι σε ιδιωτικό σχολείο στην Πλάκα. Φορούσε ένα μπλε παντελόνι κάπρι (όπως και πέρυσι), μπλε μπαλαρίνες (όπως και πέρυσι) και λευκή μπλούζα, αλλά εφέτος η όλη εικόνα της ήταν διαφορετική. Δεν ήταν απόμακρη, μιλούσε με τις μαμάδες άλλων παιδιών (τις οποίες, όπως μου είπαν, γνώριζε από τα παιδικά πάρτι που πήγαινε) και η συνοδεία της ήταν διακριτική, έξω στο πεζοδρόμιο. Στο ίδιο σχολείο στην Πλάκα βρέθηκε για το παιδί του και ο Χρ. Βερναρδάκης. Φορούσε ένα γκρίζο σακάκι και φαινόταν βλοσυρός, ίσως δεν ήθελε να τον πλησιάσει κανείς. Ούτε βεβαίως θα ήθελε να τον πλησιάσει ο Π. Τατσόπουλος που βρισκόταν και αυτός εκεί για το παιδί του. 
Ο μοναδικός που έμοιαζε επίσημος στο σχολείο ήταν ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ντυμένος με μαύρο πόλο μπλουζάκι και καθόταν ανάμεσα σε δύο τύπους που θα μπορούσε κανείς να τους πει και... συνοδεία. 
Εμαθα όμως και κάτι άλλο. Εφέτος που τα τμήματα θα χωρίζονται για την πρώτη Δημοτικού, δεν ήταν λίγοι οι γονείς που διαγκωνίζονταν για να είναι το βλαστάρι τους στο ίδιο τμήμα με τον Φοίβο-Παύλο..."

@ "Ευλογημένα" αυτά πρωτάκια στην Πλάκα! Καλή σχολική χρονιά...