Latest News

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

"Ιερός" πόλεμος Σεραφείμ και ΟΙΕΛΕ για τα Εκπαιδευτήρια της Μητρόπολης Πειραιώς


Στα δικαστήρια θα λυθούν οι διαφορές του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ με τον πρόεδρο της ΟΙΕΛΕ Μιχάλη Κουρουπό, καθώς αλληλομηνύονται  για τις καταγγελίες για όσα συμβαίνουν στα Εκπαιδευτήρια... της Μητρόπολης.

Ειδικότερα, με αφορμή την άκρως συκοφαντική και γεμάτη αναλήθειες επιστολή του προέδρου της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ) κ.Μιχάλη Κουρουτού προς τον αξιότιμο Πρωθυπουργό κ.Αλέξη Τσίπρα, η οποία στοχεύει τόσο στο πρόσωπο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.κ.Σεραφείμ όσο και στο πολυσχιδές έργο της τοπικής μας Εκκλησίας, σας γνωρίζουμε ότι η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς προσφεύγει ΑΜΕΣΑ στην ποινική και τακτική Δικαιοσύνη, προκειμένου ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ κ.Μιχάλης Κουρουτός να αποδείξει τα αληθή σχετικά  με καταγγελίες του, οι οποίες αφορούν το εκπαιδευτικό, κοινωνικό, φιλανθρωπικό, νεανικό και πολιτιστικό μας έργο. Σε αντίθετη περίπτωση θα υποστεί την ανάλογη δικαστική βάσανο.

Η Ομοσπονδία, αμέσως μετά τη δημόσια ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιά στην οποία γίνεται λόγος για πρόθεση του Μητροπολίτη να καταθέσει μήνυση και αγωγή κατά του Προέδρου της ΟΙΕΛΕ με αφορμή τη χθεσινή επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό όπου γίνεται αναφορά στις παρανομίες που λαμβάνουν χώρα στα Εκπαιδευτήρια της Μητρόπολης, απέστειλε επιστολές τόσο προς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο όσο και προς τον Μητροπολίτη Πειραιά Σεραφείμ. Οφείλουμε εδώ να υπενθυμίσουμε ότι η ΟΙΕΛΕ είχε αποστείλει στις 30/8 επιστολή προς τον Μητροπολίτη και στις 2/9 στον Αρχιεπίσκοπο για το σοβαρότατο αυτό ζήτημα, αλλά δεν έλαβε καμία απάντηση.
Στις επιστολές  ζητείται συνάντηση από τους δύο άνδρες με εκπροσώπους της ΟΙΕΛΕ, ώστε να επιλυθούν επιτέλους τα προβλήματα του σχολείου και να σταματήσει η καταδυνάστευση και η εργασιακή υπερεκμετάλλευση των εκπαιδευτικών που είναι ήδη επισήμως καταγεγραμμένη. Σε περίπτωση που ο Μητροπολίτης Πειραιώς δεν αποδεχθεί την πρόσκληση της Ομοσπονδίας σε διάλογο για να λυθούν τα προβλήματα των σχολείων της Μητρόπολης, η ΟΙΕΛΕ θα προσφύγει για την αποκατάσταση της νομιμότητας στη Δικαιοσύνη.
Δείτε εδώ την επιστολή της ΟΙΕΛΕ στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος.
Δείτε εδώ την επιστολή της ΟΙΕΛΕ στον Μητροπολίτη Πειραιά.