Latest News

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Έτσι τιμούν τον Παύλο Φύσσα στο Κερατσίνι (ΕΙΚΟΝΕΣ)



Συγκέντρωση μπροστά στο μνημείο του Παύλου Φύσσα και πορεία σε δρόμους στο Κερατσίνι, όπου δολοφονήθηκε ο...
νεαρός μουσικός πραγματοποιούν μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων με αφορμή την 3η επέτειο από την 17 Σεπτεμβρίου του 2013 όπου ο μουσικός δέχτηκε τη φονική μαχαίρια στην καρδιά.

Από νωρίς το απόγευμα άτομα κάθε ηλικίας συγκεντρώθηκαν στο σημείο όπου ο Παύλος Φύσσας έπεσε νεκρός, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν αποκλείσει κεντρικούς δρόμους, όπως τη Γρηγορίου Λαπράκη, δημιουργώντας απίστευτο μποτιλιάρισμα στο Κερατσίνι. 



Με συνθήματα εναντίον του φασισμού τα μέλη των αντιφασιστικών και αριστερών οργανώσεων, συνδικάτα, φορείς, φοιτητές και συλλογικότητες  πήγανκαι φέτος να αποτίσουν φόρο τιμής στο αδικοχαμένο μουσικό.






Στο μνημείο του Παύλου Φύσσα φίλοι του, συγγενείς αλλά άτομα που δεν γνώριζαν το νεαρό μουσικό έχουν αφήσει λίγα λουλούδια, ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που φίλησαν την μαρμάρινη πλάκα.

Η πρώην οδός Παναγή Τσαλδάρη και νυν Παύλου Φύσσα είναι απαγορευτική για την κίνηση των οχημάτων, καθώς οι άνδρες της  Τροχαίας δεν επιτρέπουν στους οδηγούς να διέλθουν με τα οχήματα τους κατά μήκος της οδού όπου πραγματοποιείται το συλλαλητήριο.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία, ενώ για τις 10 απόψε το βράδυ έχει προγραμματιστεί βουβή διαμαρτυρία στην οποία θα συμμετέχουν και οι γονείς του Παύλου Φύσσα.
Τις προηγούμενες ώρες σε πολλές πόλεις τις Ελλάδας πραγματοποιήθηκαν αντίστοιχες αντιφασιστικές συγκεντρώσεις με τους διαδηλωτές να φωνάζουν συνεχώς "ο Παύλος ζει τσακίστε τους Ναζί".