Latest News

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

ΔΕΘ: Εγκαίνια με Τσίπρα και 5000 αστυνομικούς στη Θεσσαλονίκη


Την 81η Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης εγκαινιάζει σήμερα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο συνεδριακό κέντρο «Ι.Βελλίδης», όπου θα μιλήσει στους εκπροσώπους των... παραγωγικών φορέων.   
Ο πρωθυπουργός βρίσκεται από χθες το βράδυ στη Θεσσαλονίκη. 
Στις 9.30 το πρωί θα επιθεωρήσει το έργο του Μετρό. Στις 11 θα συναντηθεί με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Ρωσικής Ομοσπονδίας Αρκάντι Ντβορκόβιτς και στη συνέχεια θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τη Διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo και το σωματείο των εργαζομένων. Αμέσως μετά θα επισκεφθεί Περίπτερα της ΔΕΘ και θα παραστεί στην τελετή εγκαινίων του Περιπτέρου της Ρωσίας που είναι η τιμώμενη χώρα στη φετινή διοργάνωση.   
Στις 2.30μ.μ. ο κ. Τσίπρας θα γευματίσει με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.   Αύριο, Κυριακή, στη 1 μετά το μεσημέρι ο πρωθυπουργός θα δώσει συνέντευξη Τύπου στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης".
   Τα συνδικάτα προετοιμάζουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για να εκφράσουν την αντίθεση τους στην πολιτική της κυβέρνησης. Ωστόσο φέτος οι αστυνομικές δυνάμεις είναι ενισχυμένες και η Θεσσαλονίκη μετατρέπεται σε φρούριο. Μετά τις δώδεκα το μεσημέρι θα αρχίσουν να στήνονται οι πρώτοι φραγμοί, με μεταλλικά κιγκλιδώματα και κλούβες έξω από το «Βελλίδειο» προκειμένου να κρατηθούν μακριά από το χώρο των εγκαινίων οι διαδηλωτές.
 Περίπου πέντε χιλιάδες αστυνομικοί θα αναπτυχθούν περιμετρικά των εγκαταστάσεων της ΔΕΘ, αλλά και σε άλλα κομβικά σημεία στο κέντρο της πόλης, όπου θα πραγματοποιηθούν οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και οι πορείες με τελικό προορισμό την πλατεία της ΧΑΝΘ. Αυξημένοι κατά 2000 οι αστυνομικοί σε σχέση με πέρυσι.  
 Σύμφωνα με το "Εθνος", προς ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων της Θεσσαλονίκης και προκειμένου να καλυφθεί ο αριθμός των 5000 αστυνομικών, δόθηκε εντολή από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας να μεταφερθούν από την Αττική αλλά και από νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας δεκάδες διμοιρίες των ΜΑΤ αλλά και άνδρες της πρώην ομάδας ΔΕΛΤΑ όπου θα συνοδεύσουν τις κλούβες των μονάδων αποκατάστασης της τάξης με μηχανές υψηλού κυβισμού έως την πόλη του Θερμαϊκού.   Οι αστυνομικές επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων θα έχουν και εναέρια παρακολούθηση από ελικόπτερο της αστυνομίας. Παράλληλα όπως ανακοίνωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, από σήμερα το πρωί και μέχρι τις 6 το πρωί της Δευτέρας θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο μεγαλύτερο τμήμα του κέντρου της πόλης, ενώ δεν θα επιτρέπεται ούτε και η στάση – στάθμευση.   Η επετειακή 81η ΔΕΘ, που συμπίπτει με τα 90 χρόνια από την ίδρυση του εκθεσιακού φορέα της χώρας, θα διαρκέσει έως τις 18 Σεπτεμβρίου κι αναμένεται να προσελκύσει περισσότερους από 200.000 επισκέπτες.