Latest News

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

Θρίλερ με Τούρκο στη Σάμο - Έφτασε με …τζετ σκι στη χώρα μας


Θρίλερ με Τούρκο υπήκοο ο οποίος βγήκε με τζετ σκι σε παραλία κοντά στο Πυθαγόρειο της Σάμου, προερχόμενος από τα παράλια της Μικράς Ασίας το...
μεσημέρι της Τετάρτης.
Ο νεαρός σε ηλικία «απρόσμενος επισκέπτης» από τη γειτονική χώρα, σύμφωνα με πηγές της ελληνικής αστυνομίας κρατείται και ανακρίνεται στην αστυνομική διεύθυνση του νησιού, παρουσία και κλιμακίου της ΕΥΠ που βρίσκεται έτσι και αλλιώς στο νησί ερευνώντας για πιθανή παρουσία μελών του ISIS μεταξύ των προσφύγων και μεταναστών στα «hotspots».
Αμέσως μόλις συνελήφθη ο Τούρκος δήλωσε ότι αιτείται της χορήγησης πολιτικού ασύλου, δίχως όμως να εκφράσει τους λόγους για τους οποίους επέλεξε να έρθει παράνομα, πλοηγώντας ένα …τζετ σκι , στη χώρα μας.
Αρνείται δε κατηγορηματικά ότι εμπλέκεται στην αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 14ης Ιουλίου εναντίον της Κυβέρνησης Ερντογάν, παρά τις περί του αντιθέτου φήμες που «οργιάζουν» στο νησί του Πυθαγόρα, από τις πρώτες ώρες του εντοπισμού και της σύλληψης του.
Οι συγκεκριμένες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες τον εμφανίζουν ως εξέχον στέλεχος του τουρκικού στρατού με ενεργό ρόλο στην απόπειρα αποπομπής του Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος όλο αυτό το χρονικό διάστημα κρυβόταν από τις τουρκικές αρχές χρησιμοποιώντας πλαστά έγγραφα, ώστε να περνά απαρατήρητος. Αδιευκρίνιστο παραμένει επίσης από τις ελληνικές διωκτικές αρχές αν ο νεαρός έφερε πάνω του πλαστό βουλγαρικό διαβατήριο, όπως αρχικά εμφανιζόταν να έχει κάνει.
Ο ίδιος αρνείται όλες τις παραπάνω κατηγορίες που του καταλογίζονται και έως αργά το βράδυ υποστήριζε ότι εγκατέλειψε τη χώρα του, εξαιτίας του «πογκρόμ» που έχει εξαπολύσει το καθεστώς Ερντογάν κατά των υποστηρικτών του Φατουλάχ Γκιουλέν καθώς και Κεμαλιστών , σε όλο το φάσμα της δημόσιας διοίκησης, της δικαιοσύνης, της παιδείας, του στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας.