Latest News

Σάββατο 6 Αυγούστου 2016

Τα πάνω κάτω φέρνει ο Μαρινάκης στον Ολυμπιακό: Τα 20 εκατ., τέλος ο Βρέντζος, ο προπονητής, οι μεταγραφές


Ο αποκλεισμός από την ισραηλινή Χαποέλ Μπερ Σεβά φέρνει μεγάλες αλλαγές στον Ολυμπιακό. Σε πρώτη φάση η ΠΑΕ προχωρά σε...
αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 20 εκατ. ευρώ και σε αλλαγές προσώπων.
Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός:
«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ενημερώνει τον φίλαθλο κόσμο μας για τα παρακάτω:
1. Το Μετοχικό Κεφάλαιο της ΠΑΕ Ολυμπιακός θα αυξηθεί κατά 20 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου και άμεσα από τον Πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, κ. Βαγγέλη Μαρινάκη. Η συγκεκριμένη αύξηση υλοποιείται προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα με την απώλεια εσόδων από το UEFA Champions League και η ομάδα να συνεχίσει δυνατή και να ενισχυθεί, για να κατακτήσει όλους τους στόχους της. Ο κ. Μαρινάκης, όπως και το 2010, που η ομάδα μας δεν συμμετείχε σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά και την περσινή σεζόν που τελείωσε με ζημιά 8 εκατομμυρίων ευρώ, έτσι και τώρα δεν αφήνει τον Ολυμπιακό να μπει σε οικονομικές περιπέτειες.
2. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, κ. Γιάννης Βρέντζος, υπέβαλε την παραίτησή του, η οποία έγινε δεκτή και θα τεθεί σε ισχύ από την επόμενη Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ. Περαιτέρω αρμοδιότητες που αφορούν στη λειτουργία της ΠΑΕ και του ποδοσφαιρικού τμήματος θα αναλάβουν οι κ.κ. Κουντούρης, Παύλου, Γιαννίκος.
3. Λύνεται η συνεργασία με τον τεχνικό σύμβουλο και επικεφαλής του τμήματος scouting Χουάνχο Λορένθο Μολπεσέρες.
4. Ο κ. Φρανσουά Μοντεστό αναλαμβάνει Αθλητικός Διευθυντής».
Προπονητής
Παρελθόν θα πρέπει να θεωρείται ο Βίκτορ Σάντσεθ, ο οποίος θα είναι ένα από τα πρόσωπα που θα πληρώσουν τον αποκλεισμό της ομάδας. Στο προσκήνιο βρίσκεται το όνομα του προπονητή του Πανιωνίου, Μαρίνου Ουζουνίδη, περίπτωση με ιδιαιτερότητες. Ο Ουζουνίδης φέρεται να συζήτησε το μεσημέρι της Παρασκευής με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού και να ήρθαν σχεδόν σε συμφωνία. Όμως, στο ενδεχόμενο να αναλάβει εκείνος προπονητής της ομάδας αντιδρούν οι φίλαθλοι των Πειραιωτών, με σχόλιά τους στα social media, με αποτέλεσμα τίποτα να μην είναι σίγουρο.
Την ίδια ώρα, ο Ουζουνίδης μάλλον «έκαψε» και το μέλλον του στον Πανιώνιο, καθώς με το που έγινε γνωστό ότι συζητά με τους «ερυθρόλευκους», οι φανατικοί φίλοι των Νεοσμυρνιωτών, Πάνθηρες, εξέδωσαν ανακοίνωση, λέγοντας ότι «είναι ανεπιθύμητος στη Νέα Σμύρνη, είτε τα βρει είτε όχι με τον Ολυμπιακό». Ήδη ο Πανιώνιος φέρεται να βρίσκεται σε συζητήσεις με τον Άκη Μάντζιο.
Μεταγραφές
Τουλάχιστον τέσσερις μεταγραφές θα κάνει ο Ολυμπιακός και τουλάχιστον άλλες τόσες θα είναι οι αποχωρήσεις. Στη Γαλλία, το περιοδικό France Football γράφει ότι ο Ολυμπιακός ενδιαφέρεται για τον 32χρονο χαφ Ματιέ Φλαμινί, ο οποίος έχει αγωνιστεί σε Άρσεναλ, Μίλαν και Μαρσέιγ, καθώς και στην στην εθνική Γαλλίας και τώρα είναι ελεύθερος.
Αντίθετο δρόμο παίρνει ο αριστερός χαφ του Ολυμπιακού Αρτούρ Μαζουακού, ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα θα υπογράψει στην αγγλική Γουέστ Χαμ. Οι Πειραιώτες ζητούσαν 10 εκατ. για τον παίκτη, αλλά είναι απίθανο να πάρουν τόσα χρήματα.