Latest News

Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

Αυτοί είναι οι νέοι και οι παλαιοί παίκτες στην τηλεόραση - Ο Μαρινάκης, ο Καλογρίτσας, το ΟΤΕ TV και οι άλλοι


Αρχίζει να αποκτά μεγαλύτερο ενδιαφέρον το παιχνίδι των τηλεοπτικών αδειών μετά την απόφαση του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη να...
καταθέσει φάκελο προκειμένου να διεκδικήσει τηλεοπτική άδεια φαίνεται να είναι γεγονός με τον Πειραιώτη εφοπλιστή να φέρεται ότι έχει πειστεί από τους συνεργάτες του να επενδύσει ακόμα και 50 εκατ. ευρώ στην τηλεόραση μέσα στα επόμενα χρόνια.
H εταιρία του «Alter Ego» θα συμμετάσχει μόνη της στον υπό διενέργεια διαγωνισμό, γεγονός που καταδεικνύει ότι ο εφοπλιστής και πιστεύει και επενδύει στην επιτυχία του project.
Βαγγέλης Μαρινάκης. Εφοπλιστής.Επικεφαλής Capital Maritime
Βαγγέλης Μαρινάκης. 


ΟΤΕ ΤV

Τι ερώτημα που τίθεται είναι τι θα κάνουν οι υπάρχοντες παίκτες με δεδομένο μάλιστα ότι το τηλεοπτικό προϊόν έχει απαξιωθεί καθώς λόγω της οικονομικής στενότητας δεν γυρίζονται νέες σειρές.  Επιπρόσθετα δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής ότι τον τελευταίο χρόνο εκμεταλλευόμενος την αδυναμία των άλλων καναλιών ενδυναμώθηκε ο OTE TV. H εταιρία έχει μια τεράστια συνδρομητική βάση 300.000 ατόμων που πληρώνουν κάθε μήνα την συνδρομή τους. Βέβαια ο ΟΤΕ δεν έχει ειδήσεις έχει όμως πολλά αθλητικά κανάλια.
Μιχάλης Τσαμάζ. Ετών 56. Επικεφαλής ΟΤΕ
Μιχάλης Τσαμάζ. Ετών 56. Επικεφαλής ΟΤΕ

Κατέθεσαν τους φακέλους 

Το ερώτημα είναι ποιοι από τους υφιστάμενους επιχειρηματίες έχουν τα χρήματα για να κάνουν πρωταθλητισμό στην τηλεόραση ενώ όσον αφορά το Mega ουδείς είναι σε θέση να πει εάν θα κατατεθεί η όχι φάκελος.

Σε κάθε περίπτωση την Τετάρτη ξεκίνησε η κατάθεση των αιτήσεων, με τον ΣΚΑΪ του Γιάννη Αλαφούζου να καταθέτει πρώτος τα σχετικά δικαιολογητικά. Ο βασικός λόγος που επέσπευσε την προσκόμιση του φακέλου είχε να κάνει με την πρόβλεψη που υπάρχει στην προκήρυξη ότι όσες επιχειρήσεις καταθέσουν μετά την 30ή Ιουνίου τον φάκελο είναι υποχρεωμένες να προσκομίσουν και τα οικονομικά στοιχεία των επιχειρήσεών τους που αφορούν το Α’ εξάμηνο του 2016.

Γιάννης Αλαφούζος. Μέτοχος SKAI
Γιάννης Αλαφούζος. Μέτοχος SKAI

Πλήρη φάκελο κατέθεσε και το Star, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι η πλευρά Βαρδινογιάννη ενδέχεται να καταθέσει και δεύτερη αίτηση για άδεια, με δεύτερη εταιρεία, πέραν αυτής του Star.

Ο διευθύνων σύμβουλος του καναλιού, Πάνος Κυριακόπουλος, μιλώντας σε στελέχη του σταθμού, εξέφρασε τη βεβαιότητα πως «δεν θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα» και αυτό είναι το κλίμα που επικρατεί μεταξύ των δημοσιογράφων, των τεχνικών και των διοικητικών του καναλιού.

Ανάλογο είναι το κλίμα και στον ANT1, η ιδιοκτησία του οποίου επίσης εκτιμά πως δεν υπάρχει τυπική προϋπόθεση την οποία να μην πληροί το κανάλι και ότι, με βάση τη χρηματική προσφορά που θα κάνει, θα καταφέρει να είναι μέσα στο νέο τηλεοπτικό τοπίο των σταθμών εθνικής εμβέλειας.
Θ. Κυριακού. Επικεφαλής ΑΝΤ1
Θ. Κυριακού. Επικεφαλής ΑΝΤ1

Τη Δευτέρα θα προσκομίσει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και ο Alpha του Δημήτρη Κοντομηνά, ο οποίος αξίζει να σημειωθεί ότι θα εντάξει στον φάκελό του τις οικονομικές καταστάσεις της επιχείρησης που αφορούν και τον Μάιο του 2016.

Δημήτρης Κοντομηνάς, Ετών 76, Πρόεδρος Αlpha
Δημήτρης Κοντομηνάς, Ετών 76, Πρόεδρος Αlpha

Τη Δευτέρα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα καταθέσει την αίτηση για συμμετοχή στον διαγωνισμό και το «Ε» του Φίλιππου Βρυώνη.

Σε ό,τι αφορά τους νέους «παίκτες», τα ονόματα που ακούγονται, πέραν αυτού του Ιβάν Σαββίδη, είναι και εκείνο του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα μαζί με μια ομάδα άλλων παραγόντων, ανάμεσα στους οποίους ακούγεται και ο Δημήτρης Μάρης, που αρχικά είχε δείξει ενδιαφέρον και για συμμετοχή στο Mega.

Για τον κ. Καλογρίτσα φημολογείται ότι ενδιαφέρεται να είναι επικεφαλής σχήματος για τη δημιουργία ενός σταθμού, που θα είναι «το κανάλι του ΣΥΡΙΖΑ».