Latest News

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

Ακόμη και... στο Άγιο Όρος χρωστάει ο Μαρινόπουλος!


Οφειλές σε επιχειρήσεις κάθε μεγέθους, κλάδου, έδρας και δραστηριότητας φαίνεται πως έχει η  Μαρινόπουλος με βάση την λίστα με τις...
οφειλές σε προμηθευτές, που έχει κατατεθεί στο Πρωτοδικείο Αθηνών, στο πλαίσιο των αιτήσεων υπαγωγής για τις 4 εταιρείες του Ομίλου (Μαρινόπουλος ΑΕ, Ξυνός ΑΕ, Express M AE, Μαρινόπουλος Αφοί Συμμετοχική).
Υπάρχει, μάλιστα, οφειλή που κυμαίνεται στα 120.000 ευρώ σε μονή του Αγίου Όρους!
AdTech AdΑναλυτικότερα, όπως αναφέρει σήμερα το περιοδικό για το λιανεμπόριο RetailBusiness στην εν λόγω  λίστα υπάρχουν,  χαρακτηριστικές περιπτώσεις, που καταδεικνύουν το μέγεθος του προβλήματος και το domino effect που μπορεί να προκαλέσει.
Πολυεθνικός κολοσσός φαίνεται πως έχει «άνοιγμα» που ξεπερνά τα 22 εκατ. ευρώ, ενώ σε πολυεθνική που έχει αποχωρήσει από την ελληνική αγορά οφείλεται περίπου 1,2 εκατ. ευρώ.
Εταιρεία με πορεία σχεδόν ενός αιώνα στην εγχώρια αγορά έχει άνοιγμα 9 εκατ. ευρώ στη Μαρινόπουλος, ενώ αμιγώς ελληνική επιχείρηση, που θεωρείται από τις πλέον επιτυχημένες και «νοικοκυρεμένες» της αγοράς, έχει απαιτήσεις ύψους 12 περίπου εκατ. ευρώ από την εταιρεία.
Υπάρχει κλάδος της αγοράς τροφίμων και ποτών όπου οι δύο βασικοί παίκτες έχουν συνδυαστικά απαιτήσεις από τη Μαρινόπουλος που ξεπερνούν τα 11 εκατ. ευρώ, ενώ σε άλλη σημαντική κατηγορία ο λιανεμπορικός όμιλος οφείλει περίπου 9-10 εκατ. ευρώ σε καθεμιά από τις τρεις μεγαλύτερες εταιρείες του χώρου.
9,5 εκατ. ευρώ οφείλονται σε εταιρεία του ίδιου χώρου (τρόφιμα-ποτά) που δραστηριοποιείται σε πολλαπλές κατηγορίες και ποντάρει ιδιαίτερα στον εξωστρεφή της προσανατολισμό.
Σε ανάλογη πολυεθνική εταιρεία με προϊόντα διατροφής που υπάρχουν σε κάθε σπίτι, οφείλονται 11 εκατ. ευρώ ενώ δύο από τις μεγαλύτερες και πλέον επιτυχημένες πολυεθνικές εταιρείες τροφίμων της χώρας έχουν απαιτήσεις από τον Μαρινόπουλο που κυμαίνονται για την καθεμιά μεταξύ 4,5 και 5,5 εκατ. ευρώ.
Σε  Όμιλο που φήμες θέλουν να εξετάζει την αποχώρηση του από την ελληνική αγορά η Μαρινόπουλος χρωστά ποσά που ξεπερνούν τα 8 εκατ. ευρώ.
Οφειλές υπάρχουν σε πολλές μεταφορικές εταιρείες (σε μια από τη Βόρεια Ελλάδα αγγίζουν το 1,5 εκατ. ευρώ), σε εταιρείες που αναλαμβάνουν χρηματαποστολές, επιχειρήσεις καθαρισμού, εκπροσώπους της ευρύτερης αγοράς επικοινωνίας και διαφήμισης καθώς και σε εκατοντάδες παραγωγούς σε όλη την Ελλάδα.
Δεκάδες τέτοιοι προμηθευτές έχουν απαιτήσεις που ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στον καθένα. Σε εταιρεία εμπορίας λαχανικών με ετήσιο τζίρο κοντά στα 19 εκατ. ευρώ, η Μαρινόπουλος οφείλει σχεδόν 2,7 εκατ. ευρώ, ενώ σε ανάλογη εταιρεία με κύκλο εργασιών περίπου 5,5 εκατ. ευρώ οφείλει 924 χιλιάδες ευρώ.
 Υπάρχει οφειλή μεγαλύτερη από 8 εκατ. ευρώ σε συγκεκριμένη ΔΕΚΟ, ενώ σε δήμο της Αττικής οφείλονται περίπου 400 χιλιάδες ευρώ.
Εταιρεία security έχει απαιτήσεις ύψους 1,2 εκατ. ευρώ και εταιρεία πετρελαιοειδών έχει να λαμβάνει περίπου 1,5 εκατ.ευρώ.
Τέλος, δεκάδες εκατομμύρια ευρώ παρουσιάζονται να οφείλονται στην Αφοί Καρυπίδη, ενώ οφειλές υπάρχουν επίσης σε πολλές άλλες συνδεδεμένες εταιρείες του ομίλου. Σημαντικά ποσά οφείλονται και σε πολλές επιχειρήσεις από το χώρο του real estate και της ανάπτυξης ακινήτων, ενώ οφειλές υπάρχουν και από χορηγίες που είχε αναλάβει η Μαρινόπουλος σε εκδηλώσεις και αθλητικά σωματεία.