Latest News

Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Το Piraeus Sports Camp για τους μαθητές του ΠειραιάΟ Πειραιάς υποδέχεται για δεύτερη χρονιά το Piraeus Sports Camp, το πρόγραμμα αθλητικών δραστηριοτήτων που προσφέρεται...
δωρεάν στους μαθητές Δημοτικών σχολείων της πόλης, το οποίο διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, με την υποστήριξη της ΠΑΕ Ολυμπιακός.
Με το σύνθημα «Φέρνουμε τον αθλητισμό στις γειτονιές», η Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. Σταυρούλα Αντωνάκου, ο Αντιπρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. Νίκος Γέμελος και ο Διευθυντής του Δικτύου Σχολών του Ολυμπιακού Βασίλης Νάνος, παρουσίασαν το Piraeus Sports Camp σε Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.
Το 2ο Piraeus Sports Camp ξεκινάει στις 21 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως τις 15 Ιουλίου. 
Για τέσσερις εβδομάδες, σε τέσσερις Δημοτικές Κοινότητες της πόλης, τα παιδιά θα μάθουν τα μυστικά του ποδοσφαίρου, της κολύμβησης, του μπάσκετ, του Βόλεϊ, του ποδοσφαίρου σάλας, ενώ θα συμμετάσχουν και σε παιδαγωγικά παιχνίδια.
Σημειώνεται ότι στη Συνέντευξη Τύπου, έδωσαν το «παρών» μαθητές από το 2ο Δημοτικό σχολείο Πειραιά-Ουρουγουάη.
Η Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. Σταυρούλα Αντωνάκου, στην ομιλία της, τόνισε:
«Θα ήθελα να σας καλωσορίσω στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Με πολύ μεγάλη χαρά και φέτος, όπως και πέρυσι, διοργανώνουμε το «Sports Camp» στις εγκαταστάσεις του Δήμου Πειραιά. Να ευχαριστήσουμε για ακόμη μια φορά τον Ολυμπιακό για τη μεγάλη υποστήριξή σε όλη αυτή τη διαδικασία. Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος, η Π.Α.Ε Ολυμπιακός, ο Δήμος Πειραιά και ο Ο.Π.Α.Ν. διοργανώνουν τo «Sports Camp», τo οποίo είναι δωρεάν για τα παιδιά των δημοτών του Πειραιά. Πέρυσι ήταν απόλυτα επιτυχημένο, αν και χρονικά υπήρχε λίγη καθυστέρηση από μέρους μας. Είναι ωστόσο χαρακτηριστικό, ότι στο «1ο Piraeus Sports Camp», συμμετείχαν πάνω από 900 παιδιά. Η έναρξη θα γίνει στις 21 Ιουνίου και θα διαρκέσει 4 εβδομάδες έως και στις 15 Ιουλίου. Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει τυπικά από χθες και θα συνεχιστούν όλο αυτό το διάστημα. Οι αθλητικές εγκαταστάσεις, στις οποίες πραγματοποιείται το «Sports Camp» είναι: Το κλειστό γυμναστήριο Π. Σαλπέας στο Χατζηκυριάκειο, το κλειστό γυμναστήριο στα Καμίνια, στο συγκρότημα Σχολείων Τζαβέλλα στην Καστέλα, στο κλειστό γυμναστήριο του 3ου Λυκείου στη Μαυρομιχάλη στο Ε΄ Διαμέρισμα και στην πλαζ Βοτσαλάκια στην Καστέλα. Τα αθλήματα τα οποία έγιναν και πέρυσι και θα δραστηριοποιηθούν τα παιδιά, εκτός από τις δραστηριότητες που θα γίνονται στο ενδιάμεσο, είναι ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ στους κλειστούς χώρους και βέβαια η πισίνα για κολύμβηση στην πλαζ Βοτσαλάκια. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ξανά τον Ολυμπιακό. Είναι πολύ σημαντικό στις μέρες που διανύουμε να δίνουμε τη δυνατότητα στους δημότες να προσφέρουν αυτές τις δραστηριότητες στα παιδιά τους, για 4 εβδομάδες, εντελώς δωρεάν. Ο Δήμος Πειραιά και ο Ο.Π.Α.Ν. καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες, ώστε να υλοποιούν έργο, να προσφέρουν χαρούμενες στιγμές και να φέρουν τα παιδιά κοντά στον αθλητισμό. Είναι βασικός μας στόχος. Άλλωστε οι περισσότεροι προερχόμαστε από τον αθλητισμό. Φέτος, θα έχουμε πολλές εκπλήξεις. Είναι επίσης καλό που τα παιδιά θα συναντήσουν ανθρώπους του αθλητισμού οι οποίοι είναι πρότυπα γι αυτά. Θα ήθελα να συμπληρώσω κάτι πολύ σημαντικό, το οποίο ανακοινώσαμε πριν λίγες ημέρες. Του χρόνου στο «3ο Piraeus Sports Camp» θα έχουμε τη χαρά, μετά από μεγάλες προσπάθειες του Δημάρχου κ. Γιάννη Μώραλη και σε συνεργασία με την Περιφέρεια να έχουμε την πλήρη ανακατασκευή του κλειστού γηπέδου Π. Σαλπέας, του κλειστού γηπέδου Καμινίων, αλλά και του Θεμιστοκλείου, ενός χώρου που έχει και στίβο, κάτι που λείπει από τον Πειραιά. Οι προσπάθειες ήταν πολύ συντονισμένες, εδώ και αρκετές εβδομάδες. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι μελέτες, έχουν μπει τα συνεργεία της Περιφέρειας και πιστεύω ότι άμεσα οι Πειραιώτες και τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να αθληθούν σε αξιοπρεπείς και ανθρώπινους χώρους. Γενικότερα ο Πειραιάς πάσχει από αθλητικές εγκαταστάσεις και θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Πρόεδρο του Ολυμπιακού και Δημοτικό Σύμβουλο κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, γιατί έως τώρα έχει κάνει πολύ μεγάλες ανακατασκευές στα ήδη υπάρχοντα γήπεδα».
Οι αθλητικές εγκαταστάσεις που θα διεξαχθεί το 2ο Piraeus Sports Camp, είναι οι εξής:
Κλειστό γυμναστήριο Π. Σαλπέας-Ακτή Ξαβερίου
Κλειστό γυμναστήριο 15ου Δημοτικού Σχολείου (Μουτσοπούλου και Υμηττού­)-Καμίνια
Κλειστό γυμναστήριο 2ου Λυκείου (Τζαβέλα)-Καστέλλα
Κλειστό γυμναστήριο 3ου Λυκείου-Μαυρομιχάλη
Πλαζ Βοτσαλάκια (Καραγεώργη Σερβίας 6)-Καστέλλα
Περίοδοι Camp:
Α΄ : 21-24.6.2016
Β΄ : 27.6-1.7.2016
Γ΄ : 4-8.7.2016
Δ΄: 11-15.7.2016
Ώρες Camp:
08:30-08:45 Προσέλευση Παιδιών
09:00-13:30 Δραστηριότητες
14:00-14:15 Αναχώρηση παιδιών
Εγγραφές:
Κάθε παιδί μπορεί να δηλώσει συμμετοχή σε μια μόνο περίοδο. Για την εγγραφή, χρειάζεται ο κηδεμόνας να προσκομίσει Λογαριασμό ΔΕΗ ή ΟΤΕ.
Τα σημεία εγγραφών (Καθημερινά 10:00-14:00 έως και 3 ημέρες πριν από την ημερομηνία έναρξης της περιόδου):
Α’ Δημοτική Κοινότητα – Λ. Χατζηκυριακού 89 & Κλεισόβης – 210 4599957
Β’ Δημοτική Κοινότητα – Δραγάτση 1A – 210 4220064
Δ’ Δημοτική Κοινότητα – Σπυρίδωνος, Πρώην Στρατόπεδο Παπαδογιωργή – 210 4827026
Ε’ Δημοτική Κοινότητα – Καλλέργη 142 – 210 4622589
Πλαζ Βοτσαλάκια- Καραγεώργη Σερβίας 6, Καστέλλα – 210 4136355
Οι παροχές για όλα τα παιδιά που θα συμμετάσχουν είναι t-shirt Camp, ελαφρύ γεύμα, φρούτο, βεβαίωση συμμετοχής.