Latest News

Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Πότε θα εκκενωθεί το λιμάνι του Πειραιά και το Ελληνικό


Νέα προθεσμία δόθηκε για την απομάκρυνση των μεταναστών από το λιμάνι του Πειραιά και...
το Ελληνικό.
Την εκτίμηση ότι έως τις 20 Ιουλίου, αναμένεται να έχει αποσυμφορηθεί πλήρως από μετανάστες και πρόσφυγες το λιμάνι του Πειραιά και η περιοχή του Ελληνικού, εξέφρασε χθες βράδυ ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, σε εκδήλωση για το μεταναστευτικό και προσφυγικό, που οργάνωσαν στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά, τα μέλη της Κίνησης Ιδεών και Δράσης ΠΡΑΤΤΩ, με κεντρικό ομιλητή τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα. 
Όπως τόνισε ο κ. Δρίτσας, πρόκειται για μια διαδικασία που εξαρτάται συνεχώς από την πορεία εργασιών στα οργανωμένα κέντρα φιλοξενίας
   Υπογράμμισε ότι χωρίς τις συνέργειες των τοπικών κοινωνικών δεν θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί το προσφυγικό και μεταναστευτικό πρόβλημα, χαρακτήρισε άθλο το γεγονός ότι κατά τη διαδικασία των επιχειρήσεων διάσωσης δεν υπήρξε καμία απώλεια ανθρώπινης ζωής, ενώ ανέφερε ότι περισσότεροι από 150.000 μετανάστες και πρόσφυγες διασώθηκαν στη θάλασσα από το λιμενικό.
   Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, τόνισε ότι από την αρχή που η χώρα μας κλήθηκε να αντιμετωπίζει το προσφυγικό και μεταναστευτικό πρόβλημα καλύφθηκαν άμεσα οι βασικές ανάγκες αυτών των ανθρώπων σε οργανωμένες δομές.
Είπε ότι ο αριθμός των προσφύγων που θα παραμείνει στη χώρα μας, σύμφωνα με εκτιμήσεις, θα είναι γύρω στις 25.000 από τα 55.000 άτομα, ενώ αναφερόμενος στην αντιπολίτευση υποστήριξε ότι δεν πρότεινε ρεαλιστικές λύσεις, αλλά μια αόριστη αντίληψη για την ασφάλεια και την τάξη.
Για τους μετανάστες και πρόσφυγες που θα παραμείνουν στη χώρα μας επισήμανε ότι, παρά τα οικονομικά προβλήματα, η κυβέρνηση θα κάνει προσπάθειες αυτοί οι άνθρωποι να ενταχθούν στις τοπικές κοινωνίες, προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα στο μέλλον, ενώ αναφερόμενος στην εκκένωση 12.000 μετανάστων και προσφύγων από την Ειδομένη σημείωσε ότι έγινε με τέτοιο τρόπο που σε αυτήν αναφέρονται με τα καλύτερα λόγια διεθνείς οργανισμοί που συνήθως ασκούν έντονη κρητική.
  Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε και η βουλευτής Α' Πειραιά και νήσων Γεωργία Γεννιά.