Latest News

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Κάνουν διαγωνισμό για την αξιοποίηση πρώην νεκροταφείου στη Νίκαια


Ακούγεται λίγο μακάβριο, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι έτσι. Ο δήμος Νίκαιας- Ρέντη και η Περιφέρεια Αττικής αναζητούν ιδέες για την αξιοποίηση ενός...
πρώην νεκροταφείου.
Τα τελευταία 20 χρόνια τα 46 στρέμματα, στα σύνορα Νίκαιας- Κορυδαλλού, παραμένουν αχρησιμοποίητα, καθώς το νεκροταφείο έχει απομακρυνθεί, όπως αναφέρει η «Καθημερινή».
Ετσι, γίνεται αναζήτηση ιδεών για την αξιοποίηση του χώρου, μέσω αρχιτεκτονικού διαγωνισμού που θα διοργανώσει η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Νίκαιας- Ρέντη, με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής.
«Σύμφωνα με το πολεοδομικό σχέδιο της Νίκαιας, το οικόπεδο έχει χαρακτηριστεί χώρος πρασίνου, στον οποίο μπορούν να προστεθούν κάποιες χρήσεις αθλητισμού και πολιτισμού, χώρος περιπάτου και ένα αναψυκτήριο», δήλωσε ο διευθυντής Τεχνικός Υπηρεσιών του δήμου, Ανδρέας Γιαμαλάκης.
Εως το 1996 ο χώρος χρησιμοποιούνταν ως δημοτικό νεκροταφείο και τότε ξεκίνησε η σταδιακή μεταφορά του στο Σχιστό και ο καθαρισμός του, ενώ σε ένα τμήμα της έκτασης χτίστηκε Δημοτικό σχολείο και βρίσκεται και ένα εκκλησάκι.
Ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός ιδεών, που αναμένεται να προκηρυχθεί μέσα στο καλοκαίρι, θα καταλήξει σε τρία βραβεία, τα οποία θα μοιραστούν 50.000 ευρώ. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός για την οριστική μελέτη για το έργο.