Latest News

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Άγονος ο διαγωνισμός για το μισοβυθισμένο το "Παναγία Τήνου" που παραμένει στο λιμάνι του Πειραιά "

Στο λιμάνι του Πειραιά στη πύλη Ε3, εξακολουθεί να παραμένει ημιβυθισμένο το επιβατηγό/οχηματαγωγό πλοίο «Παναγία Τήνου» που...
από το πρωί της 26ης Απριλίου, ανήμερα της Μεγάλης Τετάρτης, υπό αδιευκρίνιστη μέχρι στιγμή αιτία, παρουσίασε εισροή υδάτων και πήρε κλίση.   
Ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς στις 14 Ιουνίου, με τιμή εκκίνησης τις 360.000 ευρώ προχώρησε σε ανοικτό πλειοδοτικό διαγωνισμό για την εκποίηση, πώληση και απομάκρυνση του ναυαγισμένου πλοίου από το λιμάνι του Πειραιά, ωστόσο απέβη άγονος, καθώς δεν εμφανίστηκε κανείς ενδιαφερόμενος.   Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, το θέμα της διαχείρισης του ναυαγίου πρόκειται να αναλάβει η νεοσυσταθείσα Δημόσια Αρχή Λιμένων προκειμένου να εφαρμόσει τα όσα προβλέπονται στον Νόμο 2881/01 «Ρύθμιση θεμάτων ανέλκυσης ναυαγίων και άλλες διατάξεις» ενώ αναμένεται και σχετική απόφαση από το διοικητικό συμβούλιο του ΟΛΠ.   Γύρω από το «Παναγία Τήνου» παραμένει το αντιρρυπαντικό φράγμα ενώ δεν είναι εφικτή η πρόσβαση προς το χώρο, καθώς ο ΟΛΠ έχει τοποθετήσει κάγκελα.   Στελέχη εταιρειών που ασχολούνται με ανελκύσεις ναυαγίων τόνισαν  ότι το εκτιμώμενο κόστος για τη διαχείριση και απομάκρυνση του συγκεκριμένου πλοίου, πιθανόν να αγγίξει τις 800.000 ευρώ ενώ όσο παραμένει στο σημείο δεν αποκλείεται να πάρει και επιπλέον κλίση λόγω κυματισμού που δημιουργείται από τις προπέλες άλλων πλοίων.