Latest News

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Συγκέντρωση «Παραιτηθείτε» στο Σύνταγμα - Δείτε την παρέα από τον Πειραιά! [εικόνες & βίντεο]

Η συγκέντρωση του κινήματος «Παραιτηθείτε» μπροστά στη Βουλή ολοκληρώθηκε χωρίς παρατράγουδα, με τους συμμετέχοντες να υπολογίζεται πως ξεπέρασαν τους...
7000 -κάποια Μέσα ανεβάζουν τον αριθμό σε 10.000 άτομα όλων των ηλικιών. 
( Ανάμεσά τους και μια παρέα από τον Πειραιά)
Από τις πρώτες ώρες της ανακοίνωσής της, η συγκέντρωση αυτή κατάφερε να προκαλέσει μεγάλο θόρυβο και πολιτικό διχασμό σε τηλεοπτικά παράθυρα, social media, δημοσιεύματα, εντός και εκτός Βουλής και μεταξύ απλών πολιτών. 
Από το κυβερνητικό στρατόπεδο υπήρξαν εμπρηστικές δηλώσεις που πυροδότησαν τις αντιδράσεις. 
Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης, με μία ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook δήλωσε: «Θα έχει πλάκα στο Σύνταγμα την Τετάρτη, κολαγόνα, Τζημέριες υστερίες, ανεγκέφαλοι "συγγραφείς" , κοινώς υβρεολόγοι και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις, θα κάνουν ένα σόου με σύνθημα, "φέρτε πίσω αυτά που σας φάγαμε". Μην χολοσκάτε, αν τους μισούς από αυτούς τους γυρίσει κανείς ανάποδα, θα πεταχτεί από τις τσέπες τους το μισό χρέος της χώρας. Άντε και καλή διασκέδαση και προσοχή στα καλσόν». Λίγες μέρες πριν ο Νίκος Φίλης είχε κάνει λόγο για συγκέντρωση στα όρια της αντισυνταγματικότητας. Η αντιπολίτευση αντέδρασε με σκληρές απαντήσεις και ξεκίνησε ένας πόλεμος για το ποιος κρύβεται πίσω από τη διαδήλωση αυτή.   Στην συγκέντρωση κυριάρχησαν τα συνθήματα κατά της κυβέρνησης ενώ  αισθητή ήταν η απουσία των πολιτικών αλλά και των νέων. 
Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε χωρίς επεισόδια κι έκτροπα με μοναδική παραφωνία την«εισβολή» ενός νεαρού που δήλωσε αναρχικός και θέλησε να κάψει την σημαία της Ε.Ε. που κρατούσε. Το επεισόδιο δεν έλαβε παραπάνω διαστάσεις καθώς οι συγκεντρωμένοι τον απώθησαν και τον απομάκρυναν. Τα βλέμματα τράβηξε κι ένας διαδηλωτής, ο οποίος κρατώντας κι ανεμίζοντας την ελληνική σημαία ανέβηκε στα σκαλοπάτια της Βουλής χωρίς όμως να προκαλέσει ένταση και την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων. 

Ολα όσα έγιναν στη συγκέντρωση του «Παραιτηθείτε»:
20:54 Σταδιακά παραδίδονται στην κυκλοφορία οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Συντάγματος.
20:48 Η διαδήλωση δείχνει να βρίσκεται στο φινάλε της, με τους πολίτες να αποχωρούν από την Πλατεία Συντάγματος.
20:06 Την ώρα που διαδηλωτές του κινήματος «Παραιτηθείτε» βρίσκονται στο Σύνταγμα, ο Γιώργος Κατρούγκαλος με tweet του ειρωνεύεται την κίνηση των πολιτών.
«Πού είναι ο κύριος με τη σαμπάνια; Λειψανδρία στους "Παραιτηθείτε" ή θα κάνει εμφάνιση αργότερα;», «τιτιβίζει» ο υπουργός Εργασίας, αναφερόμενος στον άνδρα, που είχε εμφανιστεί στην συγκέντρωση του «Μένουμε Ευρώπη» με ένα ποτήρι κρασί.
19:55 Περισσότεροι από 7.000 οι διαδηλωτές μπροστά από την Βουλή
19: 42 Μικροένταση σημειώθηκε πριν από λίγο όταν ένας αναρχικός προσπάθησε να κάψει σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αμέσως επενέβησαν οι συγκεντρωμένοι οι οποίοι τον απομάκρυναν άμεσα.
19:39
19:12 
19:10 Νέα ενημέρωση της ΕΛΑΣ για την διαδήλωση, περίπου 4.000 οι παρευρισκόμενοι εκεί.
19:05 Περίπου 2.000 οι πολίτες που βρίσκονται στην Πλατεία Συντάγματος σύμφωνα με την πρώτη ενημέρωση της ΓΑΔΑ.
18:51 Μικρής έκτασης ένταση στη Λ. Αμαλίας