Latest News

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

#Παραιτηθείτε από τη μια, αναρχικοί από την άλλη στο Σύνταγμα


Δύο ταυτόχρονες συγκεντρώσεις είναι προγραμματισμένες για απόψε στις 18.30...
στο Σύνταγμα. 
Η μία, που διοργανώνεται μέσω Facebook, καλεί την κυβέρνηση να παραιτηθεί και η άλλη που διοργανώνεται από αναρχικούς καλεί σε διαδήλωση στήριξης της κυβέρνησης.
Στα άκρα η κόντρα κυβέρνησης με τους #Παραιτηθείτε και την αντιπολίτευση
Για την πρώτη η κόντρα κυβέρνησης με τους συμμετέχοντες στο κίνημα #Παραιτηθείτε, αλλά και την αντιπολίτευση έχει φτάσει στα άκρα. Ενδεικτική υπήρξε η πρωτοφανής δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη σύμφωνα με την οποία το κίνημα «Παραιτηθείτε», το οποίο συγκροτούν πρόσωπα από ένα ευρύ ιδεολογικοπολιτικό φάσμα, «κινείται εχθρικά προς τη χώρα αυτή τη στιγμή». Με τη δήλωση αυτή σηματοδοτήθηκε η αλλαγή πλεύσης από την κυβερνητική ηγεσία, η οποία μέχρι την παραμονή των συλλαλητηρίων έδειχνε να υποβαθμίζει τη σημασία τους αφήνοντας τον αντίλογο στους ισχυρισμούς του υπουργού Παιδείας Νίκος Φίλης περί αντισυνταγματικότητας και στις γραφικότητες στελεχών όπως ο κατά δήλωσή του υπερχρεωμένος γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης που έβλεπε τις δυνατότητες να… αποσπαστεί από τους συγκεντρωμένους «το μισό δημόσιο χρέος»!
«Αναρωτιόμαστε με ποια κυβέρνηση ανά τον κόσμο αισθάνεται ότι ταυτίζεται η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Με της Βενεζουέλας μήπως;», σχολίασε σε απαντητική ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας. «Η κυβέρνηση είναι φανερό ότι βρίσκεται εκτός τόπου και εκτός χρόνου. Δεν μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τους πολίτες και απαντά μέσω πηγών από τα υπόγεια του Μεγάρου Μαξίμου. Δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει τη ζημιά που έχει προκαλέσει στην ελληνική κοινωνία» προστίθετο στην ίδια ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Σε δήλωσή του στο περιστύλιο της Βουλής σχετικά με την αυριανή συγκέντρωση στο Σύνταγμα, ο βουλευτής Λάρισας του Ποταμιού, Κώστας Mπαργιώτας ανέφερε: «Το δικαίωμα του συναθροίζεσθαι έχει κατοχυρωθεί στην Ελλάδα με τους αγώνες του προοδευτικού κόσμου και μετά τη δικτατορία. Από αυτή την άποψη αποτελούν ύβρη και σχήμα οξύμωρο οι δηλώσεις της κυβέρνησης για τη συνταγματικότητα και το δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώνουν. Αυτοί που στήσανε και συντήρησαν τις αγχόνες των αγανακτισμένων επί διετία στο Σύνταγμα δεν έχουν καν το δικαίωμα να υποδεικνύουν στους πολίτες για το πότε και πώς θα διαδηλώσουν ειρηνικά για τις απόψεις τους και για τα προβλήματα που έχουν. Νομίζω ότι καθένας έχει το δικαίωμα στην Ελλάδα να διαδηλώνει και να διαμαρτύρεται ενάντια στην κυβέρνηση ή ακόμα και υπέρ αυτής».

Τι απαντά η εμπνεύστρια του #Παραιτηθείτε 
Σημειωτέον ότι σύμφωνα με δηλώσεις της ίδιας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, η πρώην συντρόφισσα πολλών κυβερνητικών στελεχών, όπως και του κυρίου Νεφελούδη, Ρούλα Καλαρά εκείνη και μία φίλη της ξεκίνησαν πριν από τρεις μήνες στα social media, στην αρχή για αστείο, να συνομιλούν δημόσια και κάθε φορά να κλείνουν τη φράση τους με τη λέξη «παραιτηθείτε».
Συγκεκριμένα, τον περασμένο Απρίλιο, εν είδει αστείου, όταν η ίδια και η στενή της φίλη και παλιά συντρόφισσα από τον «Ρήγα Φεραίο» από το ΚΚΕ Εσωτερικού, Ρηγούλα Γεωργιάδη, συνομιλούσαν στο Facebook. Λέει σχετικά:
«Με παίζουσα διάθεση, σκεφτήκαμε ένα βράδυ να φτιάξουμε ένα hashtag “#παραιτηθείτε”. Για να γελάμε. Να σπάζουμε νεύρα και να γλεντάμε μεταξύ μας. Του στιλ “καλημέρα σας, #παραιτηθείτε”, ή το βράδυ “καληνύχτα σας, #παραιτηθείτε”. Ξεκινήσαμε 2, μέσα σε δυο μέρες είχαμε γίνει 100, σε μια εβδομάδα 500. Φτιάξαμε μια μυστική ομάδα στο FB, συνεννοούμασταν και κάναμε αυτό που λέω».
Σε ό,τι αφορά στη συνέχεια, η κ. Καλαρά σημειώνει πως «μέσα σε 2 μήνες αυτό το hashtag σοβάρεψε, απλώθηκε πολύ, σε όλο το φάσμα του δημοκρατικού τόξου και κατέληξε σήμερα να γίνει η πρώτη αντικυβενρητική, αντιΣΥΡΙΖΑϊκή συγκέντρωση».
Η Ρούλα Καλαρά αποκρούει όσους αποδίδουν πολιτική ταυτότητα στην κίνηση. "Τα κόμματα όχι μόνο δεν είχαν ενημέρωση, αλλά απ' ό,τι βλέπετε είναι από επιφυλακτικά έως και αντίθετα" σημειώνει και προσθέτει:
«Είναι συγκέντρωση πολιτών. Άλλοι είμαστε ανένταχτοι, οι περισσότεροι είμαστε... “πρώην κάτι” και “νυν τίποτα”. Ένα μεγάλο μέρος είναι οι ανένταχτοι της Κεντροαριστεράς. Θέλουμε να εκδηλώσουμε τον θυμό μας. Έχουμε δικαίωμα να εκδηλώσουμε στον δημόσιο χώρο τον θυμό μας και την αντίθεσή μας».
Απαντώντας στην επίθεση που δέχτηκε η κίνηση και η διαδήλωση με του σύνθημα «Παραιτηθείτε» από στελέχη της κυβέρνησης, η κ. Καλαρά τονίζει οργισμένη:
«Σε αυτούς τους οχετούς του ψέματος της λάσπης και της συκοφαντίας είναι αδύνατον να απαντήσει ένας λογικός άνθρωπος, με σώας τας φρένας, μέσα σε 5 λεπτά (...). Εγώ λοιπόν που μέχρι χθες ήμουν μια καθηγήτρια που σκόρπαγε την ψυχή της μέσα στα θρανία για να μάθει τα παιδιά του κόσμου γράμματα, σήμερα είμαι εχθρός του λαού!».
Κάνει, μάλιστα, ειδική αναφορά στον γ.γ. του υπουργείου Εργασίας και τη δηκτική του ανάρτηση στο Facebook, την οποία χαρακτηρίζει «πολιτική αλητεία»: «Με τον Ανδρέα τον Νεφελούδη και εγώ και η Ρηγούλα υπήρξαμε σύντροφοι 40 χρόνια. Ήμασταν μαζί στον Ρήγα, στο ΚΚΕ Εσωτερικού. Εγώ ήμουν μαζί του και στη ΔΗΜΑΡ. Ήμουν μάλιστα από τους ελάχιστους που τον ψήφισαν όταν κατέβηκε υποψήφιος. Ντρέπομαι τόσο πολύ για λογαριασμό του. Αισθάνομαι τέτοιο αποτροπιασμό για την πολιτική αλητεία που έβγαλε αυτός ο άνθρωπος που δεν θέλω να απαντήσω τίποτα».
Μιλώντας στο Mega, η Ρούλα Καλαρά απαντά και στις συγκρίσεις που γίνονται ανάμεσα στο κίνημα «Παραιτηθείτε» και τους «Αγανακτισμένους» τραβώντας μια σαφή διαχωριστική γραμμή.
«Ένας όχλος. Που έδωσε γη και ύδωρ στη Χρυσή Αυγή. Μέσα από αυτό το κίνημα φούντωσε η ΧΑ και ζωντάνεψε ο ναζισμός στη χώρα» λέει για τους «Αγανακτισμένους», τονίζοντας σε αντιδιαστολή ότι το ζητούμενο μέσα από το κίνημα «Παραιτηθείτε» είναι «να γίνει η χώρα μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα». «Ο πολιτισμός μας είναι ο ευρωπαϊκός πολιτισμός. Αυτό είναι το όραμά μας» υπογραμμίζει με έμφαση.

Αντισυγκέντρωση αναρχικών - ΝΔ: Για πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά, αναρχικοί υπερασπίζονται Κυβέρνηση
Από την άλλη, έχει προγραμματιστεί αντισυγκέντρωση αναρχικών ως απάντηση στο #Παραιτηθείτε, κάτι που φυσικά η αξιωματική αντιπολίτευση δεν άφησε ασχολίαστο, καθώς είναι παγκόσμια πρωτοτυπία ο αναρχικός χώρος να στηρίζει την κυβέρνηση.
Για την ακρίβεια, με ανάρτηση στο σάιτ του αντιεξουσιαστικού χώρου Indymedia «Αναρχικοί - Κομμουνιστές» καλούν σε αντισυγκέντρωση, λέγοντας:
Συγκεντρωνόμαστε στο Σύνταγμα ακυρώνοντας τη μάζωξη των ακροδεξιών μνημονιολάγνων!
Όλοι την Τετάρτη 15/6 στο Σύνταγμα στις 19.00 για την υπεράσπιση του χώρου που 6 χρόνια τώρα δώσαμε μάχες με τους προστάτες των μνημονιακών πολιτικών και τα τσιράκια τους.
Οι δρόμοι ανήκουν στον κόσμο του αγώνα και στους εξεγερμένους και όχι στους ρουφιάνους και τους προσκυνημένους!
Αναρχικοί-Κομμουνιστές.
Η Νέα Δημοκρατία σπεύδει να σχολιάσει πως «για πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά, αναρχικοί ανακοινώνουν συγκέντρωση για να υπερασπιστούν την κυβέρνηση».
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συμπληρώνει ότι καθιστά την κυβέρνηση «απολύτως υπεύθυνη για την ασφάλεια των πολιτών του κινήματος "Παραιτηθείτε"», στη συγκέντρωση της Τετάρτης, στην πλατεία Συντάγματος.
«Όσο και αν η κυβέρνηση ενοχλείται από τη διαμαρτυρία της κοινωνίας, είναι υποχρεωμένη να διασφαλίσει πλήρως στην πράξη το δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών στη διαδήλωση», καταλήγει η Ν.Δ.