Latest News

Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Στη μαύρη αγορά στο διαδίκτυο, για 70 ευρώ πωλούνται τα προσωπικά δεδομένα Ελλήνων!


Χιλιάδες στοιχεία Ελλήνων πολιτών όπως ονοματεπώνυμα, διευθύνσεις, τηλέφωνα και ΑΦΜ πωλούνται για συγκεκριμένη τιμή...από κυκλώματα. 
  Όπως αναφέρει η εφημερίδα Έθνος, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει εντοπίσει τη δράση προσώπων και ομάδων στο λεγόμενο σκοτεινό διαδίκτυο, γνωστό και ως «darknet», αλλά είναι δύσκολη η αντιμετώπισή τους.  
 Από τους γνωστότερους χάκερ είναι ο επονομαζόμενος Ιβάν Β, τα θύματα του οποίου υπολογίζονται σε εκατομμύρια ανά τον κόσμο, ανάμεσά τους και πολίτες από την Ελλάδα και την Κύπρο.   
Η εφημερίδα αναφέρει ότι υπάρχουν κατάλογοι σε τιμή ευκαιρίας για κάθε ενδιαφερόμενο με επιχειρηματικές και προσωπικές διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που πωλούνται σε επιχειρήσεις για διαφήμιση, αλλά και σε επικίνδυνους κακοποιούς.  «Οι λίστες για την Ελλάδα είναι τρεις. Η πρώτη κοστίζει 70 ευρώ και περιλαμβάνει περίπου 50.000 επιχειρηματικά e-mails. Αυτή η λίστα περιλαμβάνει ακόμη και ονοματεπώνυμα, διευθύνσεις και αριθμούς τηλεφώνων. Η δεύτερη λίστα περιέχει 150.000 e-mails χωρίς όμως στοιχεία και κοστίζει 40 ευρώ. Η τρίτη λίστα προσφέρει 290.000 e-mails χωρίς άλλα στοιχεία και η τιμή της είναι 50 ευρώ. Και οι τρεις λίστες  μαζί κοστίζουν 80 ευρώ και η πληρωμή γίνεται μέσω PayPal» αναφέρεται στο δημοσίευμα.  Είναι χαρακτηριστικό ότι στα στοιχεία που ήρθαν σε γνώση της εφημερίδας περιλαμβάνονται γνωστά πρόσωπα όπως ο πρώην υπουργός Γιώργος Αλογοσκούφης, το υπουργείο Παιδείας, ο κλάδος Οικονομικοτεχνικών και Πληροφορικής του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. κ.α.