Latest News

Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

Μετανάστες εκδίδονται για 2 ευρώ! Ανάμεσά τους και ανήλικοι


Για 2 ευρώ εκδίδονται πρόσφυγες και μετανάστες στην Αθήνα, προσπαθώντας να βγάλουν ελάχιστα χρήματα για... να ζήσουν. 
Δεκάδες Σύροι και Αφγανοί, μεταξύ τους και αρκετοί ανήλικοι, κάνουν πιάτσα στους δρόμους της Αθήνας σύμφωνα με ξένα μέσα ενημέρωσης, τα οποία αποκαλύπτουν ότι οι περισσότεροι προτιμούν την οδό Φυλής, το κέντρο της δραστηριότητας του αγοραίου έρωτα στην πόλη. Κάποιοι «τυχεροί» βγάζουν ακόμη και 30 ευρώ, όμως είναι η εξαίρεση στον κανόνα, σύμφωνα με τα σχετικά ρεπορτάζ του «Independent» και της «Global Post», καθώς η προσφορά είναι τόσο μεγάλη που το σύνηθες αντίτιμο για την ερωτική πράξη είναι μόλις 2 ευρώ.
Πολλοί δε από αυτούς που αναγκάζονται να βγουν στο πεζοδρόμιο, από τις πρώτες κιόλας μέρες που πατούν το πόδι τους στην πρωτεύουσα, δεν ζητούν περισσότερα είτε γιατί ντρέπονται είτε γιατί φοβούνται ότι θα χάσουν τον πελάτη.
Χρήματα
Οπως ισχυρίζεται ο Αφγανός μετανάστης Αμπντουλάχ, ο οποίος έχει βρει προσωρινή στέγη στο Ολυμπιακό Συγκρότημα του Ελληνικού, δεν είχε καθόλου χρήματα, «ούτε καν 20 λεπτά» όταν έφτασε στην Αθήνα. «Δεν υπάρχει κάποια υγιής εργασία για μας στο αεροδρόμιο» λέει, προσθέτοντας ότι οι μόνες επιλογές που έχουν είναι να πουλήσουν ναρκωτικά, να συνεργαστούν με τους λαθρεμπόρους για να τους βρουν νέους πελάτες ή να πουλήσουν το κορμί τους στους δρόμους. «Θύμωσα, διότι μόλις είχα φτάσει και έπρεπε να κάνω αυτό απλώς για να βγάλω λίγα χρήματα» εξομολογείται ο Αμπντουλάχ.
Οταν έφτασε στην Αθήνα μαζί με άλλους μετανάστες ήλπιζε, όπως λέει, ότι τα σύνορα θα ήταν ανοιχτά, ώστε να φύγουν από την Ελλάδα. Τώρα νιώθει παγιδευμένος, καθώς δεν έχει χρήματα για να πάει κάπου αλλού. «Δεν ξέρω τι να κάνω» λέει με απόγνωση.