Latest News

Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Επ' αόριστον λουκέτο στο δήμο κόντρα στη δημιουργία hot spot


«Λουκέτο» επ' αόριστον βάζει από αύριο  Τετάρτη ο Δήμος...
Ασπροπύργου που διαμαρτύρεται για τα σχέδια της κυβέρνησης για δημιουργία κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στην περιοχή, σε χώρο που ανήκει στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. 
Ο δήμαρχος Νικόλαος Μελετίου ανακοίνωσε το κλείσιμο των υπηρεσιών του δήμου μέχρι να οριστεί συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Αμυνας Δ. Βίτσα.
Παράλληλα, ο δήμαρχος καταγγέλλει ότι ο σχεδιασμός προβλέπει τη δημιουργία του κέντρου φιλοξενίας σε ήδη επιβαρυμένη περιοχή, στη θέση «Γκορυτσά».
«1ον) Όλως τυχαίως, ο χώρος βρίσκεται στην πρόσοψη της Λεωφόρου Ειρήνης (πρώην ΝΑΤΟ), που είναι ο μοναδικός δρόμος σχετικά ταχείας κυκλοφορίας, που εξυπηρετεί τις 3.000 περίπου επιχειρήσεις Logistics της περιοχής.
» 2ον ) Όλως τυχαίως, ο τόπος αυτός απέχει λίγες δεκάδες μέτρα απ' το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας, όπου σταθμεύουν τα κυβερνητικά αεροσκάφη 'Empraer', δεκάδες πυροσβεστικά, αλλά και πολεμικά, κυρίως μεταγωγικά αεροπλάνα. Και, φαντάζομαι πως ουδείς ανησυχεί για τούτο...
» 3ον ) Τυχαία, επίσης, σε μικρή απόσταση, από τον 'κατάλληλο χώρο', που επιλέχτηκε, λειτουργούν: α) ένα Διυλιστήριο της ΕΥΔΑΠ, απ' το οποίο υδροδοτείται μέγα μέρος της Αθήνας, β) ο αγωγός ύδρευσης από το Μόρνο, ανοιχτός σε μεγάλο τμήμα του, γ) χημικές και βιομηχανίες υγραερίου, δ) το μεγαλύτερο διυλιστήριο αργού πετρελαίου της χώρας, και δεκάδες αποθηκευτικοί χώροι, ε) η μοναδική Χωματερή της Αττικής, στ) δεκάδες νόμιμα και παράνομα «σκραπ», και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους, από οχλούσες δραστηριότητες.
» Ενώ, σε απόσταση αναπνοής, επίσης, στήθηκαν και 'λειτουργούν' παράνομοι καταυλισμού ημεδαπών και αλλοδαπών αθίγγανων, πολλών εξ αυτών ειδικευμένων σε κάθε μορφής έκνομη δραστηριότητα. Αρα, απ' ό,τι αντιλαμβάνεστε, δεν υπάρχει πιο ακατάλληλος τόπος για Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών!...» αναφέρει ο δήμαρχος σε επιστολή του προς τον αναπληρωτή υπουργό Αμυνας Δημήτρη Βίτσα, την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου και τους αρχηγούς των κομμάτων.