Latest News

Τρίτη 3 Μαΐου 2016

H εξαφάνιση - μυστήριο της μικρής Μαρίας - Ο διάλογος με τους παιδοψυχολόγους


Πέπλο μυστηρίου εξακολουθεί να καλύπτει το τι συνέβη τις 24 ώρες, περίπου, που η μικρή Μαρία-Ειρήνη αγνοούνταν, με το παιδάκι να μην...
κάνει λόγο για τρίτο πρόσωπο και τους γονείς του να εξακολουθούν να κρατούνται για να οδηγηθούν στον εισαγγελέα. 
Η 3,5 ετών Μαρία-Ειρήνη βρέθηκε χθες το μεσημέρι από τρεις περαστικούς, έναν λιμενικό και δυο γυναίκες που τους κίνησε την υποψία το γεγονός ότι ένα μικρό παιδάκι ήταν μόνο στο δάσος, στη λεωφόρο Καβάλας. 
Η μικρή αγνοούνταν από νωρίς το απόγευμα της Κυριακής όταν, ενώ βρισκόταν με τους γονείς της και τα αδέλφια της στη μάντρα του παππού της στο Σκαραμαγκά, γιορτάζοντας το Πάσχα, εξαφανίστηκε μυστηριωδώς. 
Αμέσως μετά τον εντοπισμό της μικρής και τη μεταφορά της στο αστυνομικό τμήμα, φέρεται να ακολούθησε ο εξής διάλογος με τους αστυνομικούς της ΕΛ.ΑΣ.: 
- Που ήσουν;
- Στο δάσος.
- Τι ήθελες εκεί;
- Με άφησε η μαμά μου.
- Πώς βρέθηκες στο δάσος;
- Με άφησε η μαμά μου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η μικρή Μαρία φέρεται να είπε στους ψυχολόγους που την παρακολουθούν ότι πήγε να δει το μικρό άλογο και το σκυλάκι της βρέθηκε στο δάσος και αφού έπαιξε κουράστηκε και την πήρε ο ύπνος. Όπως φέρεται να είπε το κοριτσάκι δεν άκουσε να τη φωνάζει κανείς από τους γονείς της και εκείνο φοβήθηκε γιατί δεν ήξερε πως να επιστρέψει σε αυτούς. 
Η μικρή Μαρία, όταν βρέθηκε, 24 ώρες μετά την εξαφάνισή της, ήταν ταλαιπωρημένη, πεινασμένη, αφυδατωμένη και φοβισμένη και για τους λόγους αυτούς μεταφέρθηκε στο Παίδων όπου υποβλήθηκε σε εξετάσεις. Από αυτές δεν διαπιστώθηκε κάποιου είδους κακοποίηση, μόνο κάποιες αμυχές και γδαρσίματα στο σώμα της και το πρόσωπό της οι οποίες εικάζεται ότι προκλήθηκαν από τα κλαδιά και τα αγριόχορτα στο δάσος και το γεγονός ότι κοιμήθηκε κάτω. 
Ο παππούς από την πρώτη στιγμή της εξαφάνισης προέβαλλε ως πιθανότερο σενάριο αυτό της απαγωγής, υποστηρίζοντας, μάλιστα, ότι υποψιάζεται το ποιος μπορεί να βρίσκεται από πίσω ( έκανε λόγο για μία αντιδικία που είχε με έναν αθίγγανο τον οποίο υποπτευόταν ότι άρπαξε το παιδί για να τον τρομοκρατήσει και να τον εκβιάσει), με τον γιο του και πατέρα της μικρής, από την άλλη, όμως, να υποστηρίζει ότι ο πατέρα του υποψιάζεται λάθος άτομο. 
Ο πατέρα της μικρής, πάντως, ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει την παραμικρή ανάμειξη στην υπόθεση εξαφάνισης της κόρης του και κάνει λόγο για νοσηρά μυαλά αναφερόμενους σε αυτούς που από την πρώτη στιγμή εξαφάνισης της Μαρίας προσπάθησαν να υπονοήσουν ότι εκείνος κρυβόταν πίσω από αυτό και πως πιθανότατα να είχε βλάψει το ίδιο του το παιδί, ενώ επιμένει ότι πρόκειται ξεκάθαρα για υπόθεση απαγωγής. 
Πώς τη βρήκε ο λιμενικός
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία τη Μαρία εντόπισε άνδρας του Λιμενικού Σώματος στην Λ. Καβάλας και αφού την αναγνώρισε φώναξε το όνομά της και αμέσως η μικρή γύρισε έβαλε τα κλάματα και φέρεται να του είπε ότι την άφησε η μαμά της.
Ο φάκελος της υπόθεσης απεστάλη στον εισαγγελέα, ο οποίος και θα αποφασίσει αν θα κρατηθούν για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο οι γονείς του παιδιού.