Latest News

Σάββατο 7 Μαΐου 2016

CNN: Αυτό είναι το κατάφυτο ελληνικό νησί που προσφέρει καλή ζωή [εικόνες]

Το CNN υμνεί το ελληνικό νησί που ικανοποιεί την ισχυρή ανθρώπινη επιθυμία για μια καλή ζωή. Ποιο νησί είναι αυτό; Μα φυσικά η...
πανέμορφη Νάξος.
Το CNN κάνει αναφορά σε προγράμματα πεζοπορίας στο νησί μέσα από μαρμάρινα μονοπάτια, εύφορες πεδιάδες και ελαιόδεντρα, από χωριό σε χωριό. Επίσης προσφέρονται προγράμματα ιππασίας στις πεδιάδες, στην παραλία και σε «ψαγμένα» σημεία στο νησί.
AdTech AdAdTech Ad
Οι οικογένειες εργάζονται στα χωράφια, ενώ τα χωριά στην ενδοχώρα και οι αρχαιολογικοί χώροι προσφέρουν στους περαστικούς μια αίσθηση του παρελθόντος και του παρόντος του νησιού.
Οι λάτρεις του kitesurfing κατευθύνονται στην παραλία Μικρή Βίγλα, η οποία έχει τους ισχυρότερους ανέμους στην Ευρώπη, λόγω του φυσικού φαινομένου που εκδηλώνεται μεταξύ Νάξου και Πάρου. Αναφορά στην παραλία Λαγκούνα, ιδανική για αρχάριους του αθλήματος.
Οι υγρότοποι του νησιού ανήκουν στη λίστα των 380 προστατευόμενων βιότοπων του δικτύου Natura 2000, καθιστώντας το ιδανικό για όσους αγαπούν την άγρια ζωή, ενώ και η υποβρύχια ζωή στις ακτές του είναι ενδιαφέρουσα με εξερεύνηση σε ναυάγια κτλ σε σχετικά ρηχά νερά.
Τέλος, το CNN δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα παραδοσιακά φαγητά του νησιού, όπως κόκορας με μακαρόνια και πίτα με σέσκουλα.