Latest News

Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

«Σ’ αγαπώ» ή «είμαι ερωτευμένη μαζί σου»


Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο «σ' αγαπώ» και στο «είμαι ερωτευμένη μαζί σου»...
Θα πρέπει να περιμένεις μια συγκεκριμένη απάντηση που να περιέχει τις λέξεις «είμαι ερωτευμένος μαζί σου». Φρόντισε να σου εξηγήσει τι εννοεί με τη φράση «κι εγώ σ' αγαπώ». Ζήτησε του να σου καθορίσει τι σημαίνει για κείνον «αγάπη» και μην υποχωρήσεις μέχρι να σου δώσει μια οριστική απάντηση.

Γιατί όλη αυτή η σχολαστική επιθεώρηση των διαφορετικών επιπέδων της αγάπης; 

Γιατί η αλήθεια κρύβεται στις λεπτομέρειες και οι λεπτομέρειες μπορούν να καθορίσουν αν εσείς οι δύο είστε στο ίδιο μήκος κύματος.
 Στη φράση «είμαι ερωτευμένος» υπάρχει περισσότερη χημεία, κάτι μαγικό που σε κατακλύζει και σε συνεπαίρνει αλλά και κάτι πιο δεσμευτικό συγχρόνως. Ένας άντρας μπορεί να λέει ότι σ' αγαπάει και να μη βλέπει ένα ρομαντικό μέλλον μαζί σου. Αν όμως σου πει ότι είναι ερωτευμένος μαζί σου -και δε λέει ψέματα- τότε είναι δεσμευμένος και ατενίζει ένα κοινό μέλλον για τους δυο σας χωρίς να βλέπει ημερομηνία λήξης.

Εξαρτάται βέβαια από την ηλικία σου -όσο πιο νέα είσαι τόσο πιο συχνά συμβαίνει- αλλά μπορεί να συναντήσεις κάποιον από αυτούς τους άντρες που ξεστομίζουν τη φράση «σ' αγαπώ» ατάραχα, με ψυχραιμία. Μπορεί μέσα στο μυαλό του να πιστεύει ότι σε αγαπάει πραγματικά. Η αλήθεια όμως είναι ότι τα συναισθήματά του είναι τόσο παροδικά όσο και ο καλός καιρός. Η λέξη «αγάπη» γι' αυτόν είναι πολύ εύκολη και τη χρησιμοποιεί όλη την ώρα: αγαπάει το σκύλο του, την πίτσα, την αγαπημένη του ομάδα και φυσικά... εσένα. Είναι απρόσεκτος και ανώριμος, πραγματικά επικίνδυνος συνδυασμός. Να είσαι ιδιαίτερα επιφυλακτική με τη λέξη Α στα αρχικά στάδια της σχέσης. Επειδή λέει σήμερα ότι σε αγαπάει δε σημαίνει ότι αυτό το συναίσθημα θα κρατήσει αιώνια. Μπορεί να είναι άστατος και ευμετάβλητος χαρακτήρας, ρηχός ή να είναι ερωτευμένος περισσότερο με την ιδέα της αγάπης. Γι' αυτό καλύτερα να προχωράς με αργά βήματα, δίνοντας στον εαυτό σου την πολυτέλεια να ανακαλύψει και να εδραιώσει τη σχέση στην πορεία. Φυσικά, οι γυναίκες δεν αποτελούν εξαίρεση στον κανόνα, είναι το ίδιο ένοχες. Πίστεψε με, το γνωρίζω εκ πείρας!

Δεν αρκεί μόνο να λες «σ’ αγαπώ»

Η φίλη μου η Κέλι μου είπε ότι μερικές φορές οι γυναίκες λένε σ'έναν άντρα ότι τον αγαπούν με την ελπίδα ότι αν το πουν θα καταφέρουν σταδιακά να τον αγαπήσουν. Αυτό όμως δεν ισχύει πάντα. Πολλές φορές είναι μια στάση πολύ εγωιστική και επιπόλαιη. 

Μην πανικοβάλλεσαι

Μερικοί άνθρωποι ερωτεύονται γρηγορότερα από άλλους. Αυτό που έχει σημασία είναι να υπάρχει αγάπη και από τις δυο πλευρές έστω και αν δεν ειπωθεί από την αρχή. Δεν μιλάμε για αγώνα ταχύτητας, η σχέση δεν πρέπει να είναι ένας αγώνας ταχύτητας. Αφιέρωσε χρόνο δούλεψε μαζί του στη σχέση σας και όλα θα έρθουν.


Από την Άντζελα Μήτσου