Latest News

Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Έλληνες εφοπλιστές βράβευσαν παλαίμαχους ναυτικούς και νέους επιστήμονες



Στα γραφεία της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών πραγματοποιήθηκε, όπως κάθε χρόνο, η εκδήλωση βράβευσης των ναυτικών που τερμάτισαν...
το 2012 την  σταδιοδρομία  τους σε ποντοπόρα πλοία,  με τη μεγαλύτερη θαλάσσια υπηρεσία, καθώς και η απονομή  υποτροφιών σε  μεταπτυχιακούς σπουδαστές.


Ειδικότερα, τα βραβεία στους ναυτικούς  από 3.000 ευρώ  το καθένα  που απένειμε ο πρόεδρος της ΕΕΕ, έλαβαν:

Ο κύριος Βασίλειος Ζαχμέτης από την Αθήνα. Γεννημένος το 1945 συνταξιοδοτήθηκε ως Μηχανικός Α’ τάξης με συνολική θαλάσσια υπηρεσία 27 έτη, 6 μήνες και 4 ημέρες όλη σε ποντοπόρα πλοία άνω των 4.500 dwt. To μεγαλύτερο μέρος της υπηρεσίας του έχει πραγματοποιηθεί σε πλοία της εταιρείας SCARMAR.

Ο κύριος Φραγκίσκος Χαϊδούλης από την Αθήνα γεννημένος το 1945, συνταξιοδοτήθηκε το 2012 ως Μάγειρος με συνολική θαλάσσια υπηρεσία 31 έτη, 5 μήνες και 14 ημέρες εκ των οποίων σχεδόν  όλη σε ποντοπόρα πλοία άνω των 4.500 dwt. Μεγάλο μέρος της υπηρεσίας του πραγματοποιήθηκε σε πλοία της εταιρείας NEDA Maritime.

Οι  υποτροφίες για τις μεταπτυχιακές σπουδές σε τομείς σχετικούς με τη ναυτιλία, απενεμήθησαν ως εξής:
Την υποτροφία  της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών ύψους 20.000 δολαρίων, στη μνήμη του Προέδρου της Αντώνη Χανδρή έλαβε η κυρία Αρσενία Ευαγγελία Χλόη Ιορδανίδου.

Γεννήθηκε το 1991 στην Αθήνα. Τον Νοέμβριο του 2014 έλαβε το πτυχίο της από τη Νομική Σχολή  του Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό σχεδόν 8.  Γνωρίζει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά. Το 2014-2015 ολοκλήρωσε το πρώτο μεταπτυχιακό της στο Διεθνές Εμπορικό Δίκαιο, στο London School of Economics and political Science.  Τον Σεπτέμβριο του 2015 ξεκίνησε το μεταπτυχιακό της στο University College London στο Ναυτικό Δίκαιο.

Την υποτροφία είς μνήμην Νικολάου Τραυλού, ύψους 10.000 ευρώ, έλαβε  ο κύριος Κωνσταντίνος Πανταζής. Τον Ιούλιο του 2010 έλαβε το πτυχίο του από την Σχολή Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών του Πολυτεχνείου με βαθμό 7,08. Τον Σεπτέμβριο του 2015 ξεκίνησε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Shipping, Trade and Finance στο Cass Business School.

Την υποτροφία χορηγίας της κυρίας Ειρήνης Νταϊφά στη μνήμη του πατέρα της Σταύρου, ύψους 15.000 δολαρίων έλαβε η κυρία Μυρτώ Αστέρη. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1992. Τον Νοέμβριο του 2015 απέκτησε το πτυχίο της από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό 6.53. Γνωρίζει Αγγλικά, και Γαλλικά και Ισπανικά. Τον Ιανουάριο του 2016 ξεκίνησε τις μεταπτυχιακές σπουδές στο City University στο Ναυτικό Δίκαιο.

Τέλος την υποτροφία του Lloyd’s Register Foundation ύψους 10.000 Λιρών Αγγλίας, έλαβε ο κύριος Επαμεινώνδας Βασιλειάδης. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1991. Τον Οκτώβριο του 2015 έλαβε το πτυχίο του από το Πανεπιστήμιο Πάτρας από το Τμήμα Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών με βαθμό 7,6. Τον Σεπτέμβριο του 2016 θα ξεκινήσει μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο Marine Engineering στο Πανεπιστήμιο του Strathclyde στη Γλασκώβη.

Κλείνοντας την εκδήλωση ο Πρόεδρος της ΕΕΕ κ. Θ. Βενιάμης   είπε :

«Εύχομαι ολόψυχα στους αγαπητούς ναυτικούς μας που βραβεύθηκαν σήμερα για την ολοκλήρωση της σταδιοδρομίας τους στο ναυτικό επάγγελμα, υγεία και προσωπική ευτυχία κοντά στις οικογένειές τους. 

Οι δικές σας θετικές εμπειρίες και αναμνήσεις από τα θαλασσινά σας ταξίδια, αποτελούν έπαινο στη ναυτοσύνη των Ελλήνων και συνδράμουν στην αναβίωση και διατήρησή της. 

Εύχομαι επίσης στους νέους και νέες που βραβεύσαμε για την αριστεία τους, καλή επιτυχία στην ολοκλήρωση των σπουδών τους. 

Θέλω να σας συγχαρώ ολόθερμα για το ζήλο που επιδεικνύετε να ενισχύσετε τα μορφωτικά σας εφόδια, που εκτός από εφόδια στον δύσκολο στίβο της μετέπειτα επαγγελματικής σας αποκατάστασης, σας προσφέρουν και την χαρά της προσωπικής πνευματικής καταξίωσής σας»