Latest News

Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Γιατί η κυβέρνηση θέλει την ψήφιση του Ασφαλιστικού μέσα στο Σαββατοκύριακο


Αν και η κυβέρνηση έδειξε στην περίπτωση του ασφαλιστικού πολυνομοσχεδίου να μην θέλει να ακολουθήσει τον «αγαπημένο» δρόμο του...
κατεπείγοντος στην ψήφιση του, όπως έχει συμβεί κατά το πρόσφατο παρελθόν με ιδιαίτερα κρίσιμα και «δύσκολα» νομοθετήματα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι η ψήφιση του ασφαλιστικού να ολοκληρωθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο, ανατρέποντας εκ βάθρων τον μέχρι σήμερα προγραμματισμό που έλεγε ότι το νομοθέτημα θα εισαχθεί στην Ολομέλεια την ερχόμενη εβδομάδα.
Με αυτό τον τρόπο, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η κυβέρνηση θα... «προλάβει» τις όποιες εξελίξεις του Eurogroup, καθώς ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα προσέλθει στην κρίσιμη συνεδρίαση της ερχόμενης Δευτέρας με ψηφισμένα μέτρα, ενώ παράλληλα η ψήφιση του ασφαλιστικού μέσα στο σαββατοκύριακο θα... ντρίμπλαρε τις δυναμικές απεργιακές κινητοποιήσεις, που προγραμματίζονταν από συνδικαλιστικούς φορείς και συνδικάτα για την επόμενη εβδομάδα, και οι οποίες θα... «συνόδευαν» την ψήφιση του νομοσχεδίου.
Το νομοσχέδιο συζητείται σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής ενώ σύμφωνα με τον μέχρι σήμερα προγραμματισμό θα εισαγόταν στην Ολομέλεια προς ψήφιση την Δευτέρα και τη Τρίτη, ωστόσο, η πρόθεση της κυβέρνησης πλέον είναι να ολοκληρωθεί η διαδικασία μέσα στο Σαββατοκύριακο. 
Η τελική απόφαση για την «είσοδο» και την ψήφιση του ασφαλιστικού στην Ολομέλεια της Βουλής θα ληφθεί από την Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, η οποία και θα συνεδριάσει το μεσημέρι της Πέμπτης.