Latest News

Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Γιατί δεν αξιοποιείται το «σπίτι της Άρσης Βαρών» στη Νίκαια


"Αργοπεθαίνει" το σπίτι της Άρσης Βαρών στη Νίκαια, το οποίο παραμένει αναξιοποίητο δώδεκα χρόνια μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες...
της Αθήνας.
Τη συζήτηση για την αξιοποίηση του κλειστού γυμναστηρίου που φιλοξένησε την Άρση Βαρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και από αυτή πέρασαν αθλητές όπως ο Πύρρος Δήμας ανοίγει... ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης.
Μιλώντας για το θέμα, ο κ. Γαβρίλης είπε ότι το συγκεκριμένο κτίριο που έχει παραχωρηθεί από τα Ολυμπιακά Ακίνητα στο Πανεπιστήμιο Πειραιά για τις ανάγκες των μεταπτυχιακών φοιτητών, θα πρέπει σε συνεννόηση με τον δήμο Νίκαιας Ρέντη να αξιοποιηθεί άμεσα, καθώς ήδη έχει αρχίσει να «γερνάει» και χρειάζεται συντήρηση.
Η συγκεκριμένη αθλητική εγκατάσταση έχει χωρητικότητα 5.191 θέσεων και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως συνεδριακός ή εκθεσιακός χώρος αλλά και άλλες εκδηλώσεις.
Ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά είπε, επίσης, ότι θα πρέπει, σε συνεννόηση με το Πανεπιστήμιο Πειραιά και τον δήμο της Νίκαιας, να οριστεί ποιος θα κάνει τη μελέτη και τη χρηματοδότηση του έργου, τονίζοντας παράλληλα ότι θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν κονδύλια από το ΕΣΠΑ από το πακέτο Γιούνκερ αλλά και από ίδιους πόρους. Τώρα πια, ανέφερε, υπάρχει και μια λύση πρόσβασης με το μετρό και με μια τοπική συγκοινωνία θα μπορούσε να συνδεθεί ο συγκεκριμένος χώρος.