Latest News

Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

"Μπορούμε να ζήσουμε λιγάκι χωρίς τσιγάρα ή καφέ, δεν μπορούμε χωρίς νερό ή ρεύμα"!

"Μπορούμε να ζήσουμε λιγάκι χωρίς τσιγάρα ή καφέ, δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς...

 νερό ή ρεύμα"! 
Τάδε έφη ο Γιώργος Κατρούγκαλος υποστηρίζοντας πως «προσπαθούμε να πάρουμε πολλά από τους λίγους και λίγα από τους πολλούς. Είναι σαφέστατη επιλογή ποιους θέλουμε να επιβαρύνουμε..." Μιλώντας στο ΣΚΑΙ είπε ακόμα ότι με ένα επίδομα που θα χορηγηθεί στους δικαιούχους του ΕΚΑΣ με λογιστικό τρόπο από το πρωτογενές πλεόνασμα θα βρεθεί το ισοδύναμο μέτρο της κυβέρνησης για να μην επιστρέψουν τα αναδρομικά. 
Μάλιστα, για να μην υπάρξει τρύπα στην πρόβλεψη για δημοσιονομική προσαρμογή, το επίδομα θα δοθεί λογιστικά εξήγησε ο κ. Κατρούγκαλος.
Αναγνώρισε ότι οι θεσμοί διαφωνούν αφού το μέτρο είναι εκτός μνημονίου και είπε: «Η κατάργηση του ΕΚΑΣ είχε συμφωνηθεί τον Ιούλιο με τους ψήφους της αντιπολίτευσης. Δεν είναι αριστερό μνημόνιο αυτό, είναι νεοφιλελεύθερο μνημόνιο που προσπαθήσαμε να αντιμετωπίσουμε με αντίθετα μέτρα και αυτό κάναμε».
Για τις offshore και τον σάλο που έχει προκληθεί είπε ότι είναι θέμα που πρέπει να ρυθμιστεί γιατί οδηγεί σε ανεπιτυχή αποτελέσματα φέρνοντας ως παράδειγμα τον Παύλο Χαϊκάλη. «Του στοίχισε τη θέση του στη Βουλή, δεν είχε εξωχώριο εταιρεία, είχε εταιρεία στην Κύπρο για να διαχειρίζεται τα κέρδη από τη δραστηριότητά του εκεί».