Latest News

Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Στο Εurogroup η συμφωνία Αθήνας και δανειστών


Με συγκρατημένη αισιοδοξία και τα ευρήματα της Eurostat στις αποσκευές, η ελληνική κυβέρνηση προσέρχεται στο σημερινό Eurogroup...
στο Άμστερνταμ.   
Εκεί θα κριθεί το πλαίσιο της τελικής συμφωνίας και θα καταγραφεί η πρόοδος με την ελπίδα στο επόμενο, έκτακτο Eurogroup να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση. 
Κατά πληροφορίες και εκτιμήσεις αυτό αναμένεται να γίνει μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα με πιθανότερη ημερομηνία την Μεγάλη Πέμπτη.   Σύμφωνα με το capital.gr, oι αποστολές παραμένουν στην Αθήνα και μόνο οι επικεφαλής μεταβαίνουν στην Ολλανδία. 
Ως θετική εξέλιξη θα είναι η επιστροφή στη Αθήνα έχοντας λάβει μια θετική κοινή δήλωση που θα ξεκλειδώσει τη συνέχιση νέων διαπραγματεύσεων με στόχο να φτάσουν πρώτα σε συμφωνία για το βασικό πακέτο μέτρων (5,4 δισ. ευρώ) και τις υπόλοιπες δεσμεύσεις του μνημονίου (κόκκινα δάνεια, αποκρατικοποιήσεις κλπ). Στη συνέχεια θα πρέπει  να βρεθεί λύση για το θέμα των προληπτικών μέτρων των 2,3-3 δισ. ευρώ και μετά να αρχίσει η διαπραγμάτευση για το θέμα του ΔΝΤ και του Χρέους.   Χθες, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνικές επαφές με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, τον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, και τον Γάλλο Πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ.   Σύμφωνα με κυβερνητική ενημέρωση, ο πρωθυπουργός «διατύπωσε τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με τις θετικές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας, οι οποίες επιβεβαιώθηκαν και από τα αποτελέσματα που παρουσίασε σήμερα η Eurostat», ενώ, κατά τις ίδιες πληροφορίες, τόνισε την «ανάγκη ελάφρυνσης του χρέους δίχως επιπρόσθετα μέτρα».