Latest News

Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Από ημέρα σε ημέρα ανοίγει το taxisnet -Αναμένεται να δοθεί προθεσμία ως και τρεις μήνες


Πιθανότατα την Τετάρτη αναμένεται να ανοίξει το σύστημα Taxis για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων-με μεγάλη καθυστέρηση τελικά σε σχέση με τις...
αρχικές δηλώσεις και υποσχέσεις του οικονομικού επιτελείου.  
 Η προθεσμία για την υποβολή των φετινών δηλώσεων λήγει στις 30 Απριλίου, όμως το πιο πιθανό είναι να παραταθεί μέχρι το τέλος Μαίου ίσως και μέχρι τα τέλη Ιουνίου. 
  Αναμένεται δηλαδή να δοθεί χρόνος ως και τριών μηνών για την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής των δηλώσεων των 6 περίπου 6 εκατ. φορολογουμένων που  θα κληθούν να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονικά το βασικό έντυπο Ε1 της φορολογικής δήλωσης.   Για τα ενοίκια που δεν κατάφερε να εισπράξει ο ιδιοκτήτης από τον ενοικιαστή του κατά τη διάρκεια του 2015 μπορεί να τα δηλώσει φέτος σε ξεχωριστό κωδικό στο έντυπο Ε2 και στο έντυπο Ε1.   Δεδομένου ότι δεν έχει υπάρξει η πραγματική αλλαγή στις ισχύουσες διατάξεις αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα εξόφλησης των φόρων παραμένουν οι προβλέψεις εξόφλησης του φόρου εισοδήματος σε τρεις διμηνιαίες δόσεις, η πρώτη εκ των οποίων έως το τέλος Ιουλίου, η δεύτερη έως το τέλος Σεπτεμβρίου και η τρίτη έως το τέλος Νοεμβρίου.  
 Υπενθυμίζεται ότι η πρόβλεψη έκπτωσης φόρου σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης έχει καταργηθεί.