Latest News

Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Αυτή είναι η ιστορία του βρέφους που ο πατέρας του απείλησε να πετάξει στους λιμενικούς στον Πειραιά


Σοκ στο πανελλήνιο προκάλεσαν οι χθεσινές εικόνες με το μόλις λίγων μηνών κοριτσάκι που ο πατέρας του απειλούσε να πετάξει στους λιμενικούς στο λιμάνι του Πειραιά...
Το «βρέφος της οργής», έγινε από χθες το νέο σύμβολο της προσφυγικής απόγνωσης.
Όπως έχει γίνει γνωστό, από πληροφορίες που αλιεύθηκαν από πρόσφυγες που βρίσκονταν στο λιμάνι χθες το μεσημέρι, το μωρό γεννήθηκε πριν από περίπου τέσσερις μήνες στα σύνορα Ιράν-Τουρκίας. Η οικογένειά του κατάγεται από το Αφγανιστάν και συγκεκριμένα την περιοχή Γκάσνι, λημέρι των Ταλιμπάν, οι οποίοι κατατρομοκρατούν ή και εξολοθρεύουν τον ντόπιο πληθυσμό. Με το που ήρθε στον κόσμο η μικρή ξεκίνησε το μακρύ ταξίδι της προσφυγιάς.
Η θεία του μωρού μιλώντας στα ΜΜΕ, δηλώνοντας το όνομα Μαχλιέ Ναμπιθάντ είπε ότι η πραγματική πρόθεση του «πατέρα» του παιδιού δεν ήταν να το πετάξει στους αστυνομικούς, αλλά να το χρησιμοποιήσει για να δείξει ότι η κατάσταση στον άτυπο καταυλισμό, με τα σύνορα κλειστά, έχει φτάσει στο μη παρέκει.
Ο πατέρας του πάλι, δηλαδή ο άνθρωπος που απείλησε να πετάξει το μωρό στους λιμενικούς είπε ότι έχει πέντε παιδιά και ότι έχει περάσει τα σύνορα πέντε χωρών, ενώ δήλωσε ότι νωρίτερα οι αστυνομικοί είχαν χτυπήσει έναν συγγενή του. Ο ίδιος, σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε, πήρε την απόφαση να διαμαρτυρηθεί, παίρνοντας ψηλά στα χέρια του το βρέφος, ενώ δηλώνει πως βρίσκεται σε απόγνωση.