Latest News

Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

«Κλεφτοπόλεμος» με πρόσφυγες στο κέντρο της Αθήνας


Νέα ομάδα προσφύγων επιχείρησε να κατασκηνώσει στο Σύνταγμα, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι η ένταση θα μεταφερθεί από τον Πειραιά στο κέντρο...

της Αθήνας.
Μετά την πρώτη αποτυχημένη προσπάθεια να δημιουργηθεί καταυλισμός στο Σύνταγμα, το απόγευμα της Τετάρτης κι άλλες ομάδες προσφύγων και μεταναστών, η μια 150 ατόμων, έφτασε λίγο μετά τις 11 τη νύχτα στο κέντρο της Αθήνας με τον ηλεκτρικό στην Ομόνοια.


Στόχος τους ήταν να φθάσουν στο Σύνταγμα. Μόλις όμως αποβιβάστηκαν στο σταθμό της Ομόνοιας, ήρθαν αντιμέτωποι με ισχυρή αστυνομική δύναμη και διασκορπίστηκαν στα γύρω στενά. 
Σαράντα μετανάστες, σύμφωνα με την αστυνομία, προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ προκειμένου να τους γίνει έλεγχος.


Ανάμεσά τους, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ήταν και αλληλέγγυοι που τους καθοδηγούσαν. Σύμφωνα με το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. οι δυνάμεις της θα είναι σε επιφυλακή καθώς φαίνεται ότι υπάρχει σχέδιο για να μεταφερθεί η ένταση από τον Πειραιά στην πλατεία του Συντάγματος. 


Νωρίτερα, περίπου 40 πρόσφυγες και μετανάστες πήγαν στο Σύνταγμα προκειμένου να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ενώ κάποιοι από αυτούς που είχαν μαζί τους σκηνές, ήθελαν, όπως είπαν σε αστυνομικούς, να εγκατασταθούν εκεί.