Latest News

Κυριακή 10 Απριλίου 2016

Σοβαρά επεισόδια και χημικά στην Ειδομένη - Οι πρόσφυγες προσπάθησαν να περάσουν τα σύνορα (ΒΙΝΤΕΟ+ΕΙΚΟΝΕΣ)

Σοβαρά επεισόδια είναι σε εξέλιξη στην Ειδομένη εδώ και μισή ώρα. Οι αρχές των Σκοπίων κάνουν ρίψη χημικών εναντίον των προσφύγων που προσπάθησαν να περάσουν τα σύνορα. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
   
  Εκατοντάδες οι συγκεντρωμένοι, αρκετοί έχουν τραυματιστεί ή αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα.

Από το πρωί επικρατούσε ξανά αναβρασμός στον καταυλισμό της Ειδομένης. Αιτία το γεγονός ότι από χθες κυκλοφόρησε νέο φυλλάδιο, στην αραβική γλώσσα, το οποίο ξεσήκωνε για μία ακόμη φορά τους πρόσφυγες και μετανάστες. Αυτό, τους καλούσε να συγκεντρωθούν σήμερα, προκειμένου να επιχειρηθεί μαζικό πέρασμα των συνόρων.
Από νωρίς το πρωί της Κυριακής, πρόσφυγες άρχισαν να συγκεντρώνονται στη σιδηροδρομική γραμμή, ενώ δεκάδες έφταναν στον καταυλισμό, από άλλα κοντικά κέντρα φιλοξενίας. «Σήμερα ή θα σπάσουμε τον φράχτη, ή θα πεθάνουμε», έλεγαν, σύμφωνα με το RT, περιμένοντας με τα σακίδια στα οποία είχαν τα λιγοστά τους υπάρχοντα. Κάποια στιγμή μία μικρή ομάδα προσφύγων προσπάθησαν να διαπραγματευτούν με αστυνομικούς της ΠΓΔΜ τη διέλευση από τα σύνορα, όμως κάποια στιγμή επικράτησε ένταση, με τους πρόσφυγες να ρίχνουν πέτρες και τους Σκοπιανούς να «απαντούν» με τη χρήση χημικών.
Τις φωτογραφίες δημοσίευσε στον λογαριασμό της στο Twitter η δημοσιογράφος του RT, Katica Djurovic.