Latest News

Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Απεργιακό Δελτίο : Aκυρώνονται όλες οι πτήσεις



Σε απεργία καλεί η ΑΔΕΔΥ τους δημόσιους υπάλληλους σε όλη τη χώρα την...
προσεχή Πέμπτη. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο δημόσιο διαμαρτύρονται για τα νέα μέτρα σε φορολογικό και ασφαλιστικό, τα οποία όπως αναφέρουν φτωχοποιούν τους εργαζόμενους σε όλους του κλάδους. Στην απεργία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθούν πτήσεις την Πέμπτη. Συμμετοχή στην απεργία ανακοίνωσε όμως και η ΕΣΗΕΑ, που καλεί τους δημοσιογράφους σε ιδιωτικά και δημόσια μέσα να απεργήσουν. Ποιες ώρες θα εκπέμψουν απεργιακά δελτία οι τηλεοπτικοί σταθμοί.
AdTech Ad

ΑΔΕΔΥ: Τα νέα μέτρα φτωχοποιούν τους εγαζόμενους

Για μέτρα "σφαγείο" κάνει λόγο η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της με την οποία καλεί τους εργαζόμενους στο δημόσιο να συμμετέχουν στην απεργία που έχει προκηρύξει για την Πέμπτη 7 Απριλίου. "Η βίαιη μνημονιακή, νεοφιλελεύθερη «μεταρρύθμιση» της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  συνεχίζει  την πολιτική λιτότητας των Κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ" σημειώνει σε άλλο σημείο το σωματείο των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα. "Τα νέα μέτρα στο ασφαλιστικό μαζί με την υπερφορολόγηση των εργαζομένων, των ελεύθερων επαγγελματιών και των επιστημόνων, των αυταπασχολουμένων,  των αγροτών κλπ,  φτωχοποιούν  και εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα και στέλνουν τη νεολαία στην ξενιτιά" αναφέρει η ανακοίνωση και καλεί σε απεργία και συγκέντρωση στην Αθήνα, στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11.00π.μ.

ΚΑΘΗΛΩΜΕΝΑ ΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ

Καμία πτήση δεν θα πραγματοποιηθεί από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια μεθαύριο Πέμπτη 7 Απριλίου, λόγω της συμμετοχής των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας και των εργαζομένων στην Υπηρεσία της Πολιτικής Αεροπορίας, στην 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ για το ασφαλιστικό.
Η απεργία των ελεγκτών θα ξεκινήσει στις 0:01 μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης (ξημερώματα Πέμπτης) και θα λήξει τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας (Πέμπτης).
Κατά τη διάρκεια της 24ωρης απεργίας οι εξυπηρετούμενες πτήσεις, όπως αναφέρεται από την Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, ορίζονται σε ΝΟΤΑΜ και αφορούν σε:
• Πτήσεις που υπερίπτανται του Athinai Fir Hellas Uir.
• Πτήσεις που μεταφέρουν αρχηγούς κρατών.
• Πτήσεις της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας που μετέχουν σε επιχειρησιακές αποστολές και προγραμματισμένες ασκήσεις.
• Πτήσεις αεροσκαφών που αντιμετωπίζουν ασυνήθεις καταστάσεις ή διατελούν σε κατάσταση ανάγκης.
• Νοσοκομειακές πτήσεις, πτήσεις ανθρωπιστικής βοήθειας και πτήσεις αεροσκαφών Έρευνας και Διάσωσης.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις πτήσεις, το επιβατικό κοινό θα πρέπει να επικοινωνεί με την αεροπορική εταιρεία.