Latest News

Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Στα δύο χωρίστηκε με συρματοπλέγματα το λιμάνι...


Με συρματοπλέγματα ανάμεσα στους επιβάτες και τους μετανάστες χωρίστηκε το λιμάνι... της Χίου. 
Στις 06:45 σήμερα Τετάρτη έδεσε στο λιμάνι της Χίου το πλοίο «Νήσος Μύκονος», που εκτελεί την άγονη γραμμή του βορείου Αιγαίου, με τους 250 πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν καταλάβει την προβλήτα να μην αντιδρούν, στο πλαίσιο της συμφωνίας που υπήρξε αργά χθες το βράδυ να μην εμποδίσουν την πραγματοποίηση δρομολογίων πλοίων επιτρέποντας τήν κατά το ήμισυ λειτουργία του λιμανιού.   
Σύμφωνα με αυτή τη συμφωνία, τοποθετήθηκαν σύρματα που διαχώρισαν τη χερσαία ζώνη στα δύο. Στο ανατολικό τμήμα θα δένουν τα πλοία, ενώ στο δυτικό θα παραμείνουν μετανάστες και πρόσφυγες που διέφυγαν από το χοτ σποτ του νησιού την περασμένη Πέμπτη και πραγματοποιώντας πορεία οκτώ χιλιομέτρων κατευθύνθηκαν στην πόλη, όπου και παραμένουν, ζητώντας να τους επιτραπεί να αναχωρήσουν για τον Πειραιά ώστε στη συνέχεια να πάνε, όπως λένε, στη Γερμανία.     Από τον αρχικό αριθμό των όσων διέφυγαν, 591 άτομα βρίσκονται κινούμενοι μεταξύ του καταυλισμού της Σούδας στην τάφρο του κάστρου της πόλης και στο λιμάνι, γεγονός που ανατροφοδοτεί μια μόνιμη παρουσία στο λιμάνι 250 ανθρώπων.   Το «Νήσος Μύκονος» έδεσε στο λιμάνι της Χίου παρουσία της δύναμης του Λιμενικού Σώματος στη Χίο αλλά και στελεχών της Ομάδας Ειδικών Αποστολών.   
Σημειώνεται ότι έως και χθες το βράδυ το λιμάνι της Χίου παρέμενε κλειστό με τα πλοία να δένουν στο λιμάνι των Μεστών σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από την πόλη της Χίου.