Latest News

Κυριακή, 24 Απριλίου 2016

Όλο το παρασκήνιο για τα 6,5 ευρώ που πήρε ο δήμος...

Όλα τα γεγονότα πίσω από την υπόθεση των 6,5  εκατ. ευρώ που μπήκαν στα ταμεία του Δήμου...
Κερατσινίου - Δραπετσώνας από τον ΟΛΠ, (ΕΔΩ)αποκαλύπτει ο επικεφαλής της "Αναγέννηση Τώρα" Ζαχαρίας Ζούπης.
 Σε ανάρτηση που ανέβασε στην προσωπική του σελίδα στο facebook σημειώνει τα εξής :


Ζαχαρίας Ζούπης
ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΣΜΕΥΣΗ 6,8 ΕΚΑΤΟΜ. ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ Ο.Λ.Π
Ανακοίνωση της Δημοτικής Κίνησης Κερατσινίου – Δραπετσώνας « ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΩΡΑ »
Θέλουμε να χαιρετήσουμε το γεγονός ότι το Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του ΟΛΠ εναντίον του Δήμου μας , με αποτέλεσμα να εισέλθουν στα Ταμεία του Δήμου …6.800.000 ευρώ .Το γεγονός αυτό δίνει σημαντικές οικονομικές δυνατότητες του Δήμου για την παραγωγή έργου προς όφελος των πολιτών και της κοινωνίας . Πρόκειται για σημαντική επιτυχία της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου μας που έδωσε μεθοδικά και αποτελεσματικά την μάχη στα δικαστήρια και όχι κάτι που προέκυψε από πολιτική πρωτοβουλία , διεκδίκηση η πίεση από την Δημοτική Αρχή όπως εμφανίζεται .
Άλλωστε όλοι γνωρίζουν και πρέπει και όλοι οι πολίτες να γνωρίσουν ότι τα χρήματα αυτά αφορούν ανταποδοτικά τέλη της περιόδου 1995-1999 που ο Δήμος τότε Δραπετσώνας επί Δημαρχίας Κώστα Χρονόπουλου άρχισε να διεκδικεί , όπως και μια σειρά άλλοι Δήμοι. Αυτή είναι η αλήθεια και δεν είναι ώρα για δηλώσεις όπως « Η δημοτική αρχή, πιστή στις δεσμεύσεις της απέναντι στους δημότες, θα συνεχίσει να δίνει τη μάχη για να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους όλοι όσοι θησαύριζαν σε βάρος της πόλης τα προηγούμενα χρόνια, χωρίς να τους ενοχλεί κανείς.» που αναφέρεται στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Δήμος .Εκ της ιστορίας αποδεικνύεται, ότι αν κάποιοι « ενόχλησαν » ήταν η τότε Δημοτική Αρχή του Δήμου Δραπετσώνας και όχι η σημερινή Δημοτική Αρχή .Ας μην επικαλούνται λοιπόν κάποιοι ανύπαρκτους αγώνες και ας πανηγυρίσουν μαζί με όλους την επιτυχία της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου και το θετικό οικονομικό αποτέλεσμα.
Αν κάτι πιστώνεται στην σημερινή Δημοτική Αρχή είναι ότι έδειξε εμπιστοσύνη στους χειρισμούς της Νομικής Υπηρεσίας και αυτό είναι κάτι που πρέπει να κρατήσει και η ίδια ως συμπέρασμα και για άλλες Υπηρεσίες που ζουν αλλεπάλληλους , ακατανόητους « ανασχηματισμούς ».Την ίδια συμπεριφορά είναι είναι γεγονός ότι δεν είχε δείξει η προηγούμενη Δημοτική Αρχή του Λουκά Τζανή όταν η Νομική Υπηρεσία έδινε την μάχη για την καταβολή τελών από την ΕΥΔΑΠ. Τότε και ενώ η υπόθεση προχωρούσε καλά, επιδιώχθηκε να περάσει ο χειρισμός της τελικής φάσης της υπόθεσης σε ιδιωτικό δικηγορικό γραφείο σημερινού Υπουργού με πληρωμή …το 12% του ποσού που θα κέρδιζε ο Δήμος ! Ευτυχώς ,οι αντιδράσεις μερίδας της Αντιπολίτευσης και της Υπηρεσίας σταμάτησε αυτή την μεθόδευση .Έτσι και τότε , η Νομική Υπηρεσία κατάφερε άλλη μια μεγάλη επιτυχία που έφερε στα Ταμεία του Δήμου .. 5.800.000 ευρώ χωρίς να πληρωθεί και μάλιστα με 12% κανένας ιδιώτης. Αυτή είναι η διαφορά…..
Αυτές οι επιτυχίες έφεραν συνολικά 12,6 εκατομ. ευρώ στον Δήμο κάτι που τον καθιστά από τους πιο ακμαίους οικονομικά Δήμους. Αυτό το γεγονός αποτελεί πρόκληση για την Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο ,πρόκληση για καλή διαχείριση , για την προώθηση έργων και παρεμβάσεων που θα βελτιώσουν την κατάσταση της πόλης ,την καθημερινότητα των πολιτών. Λεφτά υπάρχουν και μάλιστα σε μια δύσκολη κατάσταση για την Αυτοδιοίκηση συνολικά, Ας αξιοποιηθούν λοιπόν με μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα μακριά από μίζερες προσεγγίσεις και αδυναμία να υλοποιηθούν έργα που έχουν εγκριθεί τρισήμισυ χρόνια πριν από την Περιφέρεια Αττικής και ο Δήμος προχωράει με ρυθμό αραμπά.
Όσον αφορά δε την COSCO ,χρήσιμο θα ήταν να έχουμε απαντήσεις σε δύο ερωτήματα:
- Υπάρχει η δεν υπάρχει συνάντηση της Εταιρείας με τους Δήμους Πειραιά,Κερατσινίου-Δραπετσώνας ,Περάματος στην οποία η Εταιρεία δέχτηκε να αποδίδει τέλη;
- Έχει γίνει η δεν έχει γίνει κατανομή του ποσού που θα αποδίδεται στους Δήμους και ο Δήμος μας είναι τρίτος στο ποσοστό που θα λάβει,αν και σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος της δραστηριότητας της COSCO ;
Καλό θα ήταν να δοθούν απαντήσεις ,από το να δίνονται μαθήματα αγώνα , ενώ ήδη υπάρχουν διευθετήσεις …