Latest News

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Ο Σάκης Ρουβάς κοντά στους πρόσφυγες στον Πειραιά - Mαζί με την Βαρδινογιάννη και τον Πατούλη

O τραγουδιστής Σάκης Ρουβάς βρέθηκαν σήμερα στον Πειραιά, όπου χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες παραμένουν εγκλωβισμένοι για...

πολλοστή μέρα.
Ο Σάκης Ρουβάς δημοσίευσε και μια σχετική φωτογραφία στο Ιnstagram γράφοντας: "Μια ανθρώπινη αλυσίδα ουσιαστικής φροντίδας και ανακούφισης για τους πρόσφυγες και τα παιδιά τους ήταν η σημερινή μας επίσκεψη στο Λιμάνι του Πειραιά, στο πλαίσιο της εκστρατείας εμβολιασμού, προληπτικού ελέγχου και θεραπείας της Υγείας των παιδιών των προσφύγων του προγράμματος "We Care" του Ιδρύματος "Μαριάννας Β.Βαρδινογιάννη" σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, τη στήριξη του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, του Νοσοκομείου Παίδων "Αγία Σοφία" και του Φιλανθρωπικού Οργανισμού "ΑΠΟΣΤΟΛΗ" της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών! 
Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στο εξειδικευμένο προσωπικό και σ' όλους τους εθελοντές που προσφέρουν ανιδιοτελώς κι έμπρακτα στην ξεχωριστή αυτή πρωτοβουλία! Είναι πιο αναγκαία από ποτέ η δέσμευση όλων των πολιτικών ηγεσιών σε μια κοινή εθνική πολιτική, τουλάχιστον σε αυτό το μείζον θέμα των προσφύγων!"
O δημοφιλής καλλιτέχνης ήταν μαζί με την πρέσβειρα Καλής θελήσεως της UNESCO Μαριάννα Βαρδινογιάννη, την αντιπροσωπεία της Ιεράς Συνόδου, τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη, τον δήμαρχο Πειραιά Γ. Μώραλη κα.
Η επίσκεψή τους ήταν μέρος της δράσης που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «We care», για την παροχή ιατρικής βοήθειας σε παιδιά προσφύγων. Το πρόγραμμα υλοποιείται από το «Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, με τη στήριξη του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του νοσοκομείου Παίδων "Η Αγία Σοφία".   
Στο σημείο πραγματοποιήθηκαν δωρεάν εξετάσεις στους πρόσφυγες, διανεμήθηκαν τρόφιμα και φάρμακα και έγινε εμβολιασμός σε βρέφη, παιδιά και εφήβους έως 16 ετών.