Latest News

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

Χωρίς σύμμαχο τον καιρό η επιστροφή των εκδρομέων της Καθαρής Δευτέρας


Νεφώσεις, βροχές, σποραδικές καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι θα σημειωθούν σήμερα, Καθαρά Δευτέρα, στις περισσότερες περιοχές... της χώρας.   
Σύμφωνα με την πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), τα φαινόμενα σε ορισμένες περιοχές θα είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις τοπικά μέχρι 9 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση.   
Αναλυτικά, στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχές κατά διαστήματα έντονες που από το απόγευμα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι βόρειοι 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.   Στη Θεσσαλονίκη νεφώσεις με τοπικές βροχές. Από το μεσημέρι βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 13 βαθμούς Κελσίου.   Μακεδονία, Θράκη Νεφώσεις με βροχές. Χιόνια στα ορεινά. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και στα ανατολικά θα σταματήσουν. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία από 07 έως 11 βαθμούς Κελσίου.   Νησιά Ιόνιου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος Νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες στα νοτιότερα κυρίως τις πρωινές ώρες και χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.   Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στέρεας και της Εύβοιας. Τα φαινόμενα, τα οποία θα είναι κατά τόπους έντονα, από το απόγευμα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία βόρειοι 5 με 7 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές βορειοανατολικοί 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 08 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά η μεγίστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.   Κυκλάδες, Κρήτη Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 και βαθμιαία βόρειοι 6 με 7 και στα βόρεια τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.   Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα, τα οποία θα είναι κατά τόπους έντονα κυρίως στα νότια, βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι δυτικοί 6 με 7 μποφόρ και βαθμιαία βορειοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 βαθμούς Κελσίου.