Latest News

Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

Τα παράπονα των Πειραιωτών από τον Μώραλη


Δεν φαίνεται να είναι ευχαριστημένοι οι Πειραιώτες από τη μέχρι στιγμής θητεία του δημάρχου της πόλης...
Γιάννη Μώραλη. 
Αυτό τουλάχιστον προκύπτει σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το Reportaz Net, αφορμή τη συμπλήρωση ενάμιση χρόνου από την ανάληψη του Δήμου Πειραιά.
Οι δημότες του Πειραιά καταγράφουν αρνητικά αποτελέσματα στη δημοτική αρχή , όσον αφορά τα χρόνια προβλήματα των επαγγελματιών, τη μη εκτέλεση έργων από αυτά που είχε υποσχεθεί, την εγκατάλειψη του Μικρολίμανου, αλλά και την υποτονική εκπροσώπηση του δημάρχου στις διεκδικήσεις του Δήμου προς την κεντρική εξουσία. 
Αντίθετα, δηλώνουν ευχαριστημένοι για τις εορταστικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, την κάλυψη των εγκαταλελειμμένων κτιρίων, αλλά και τις...χορηγίες του Ολυμπιακού 
Συγκεκριμένα, η έρευνα που πραγματοποίησε το Reportaz Net στους δρόμους του Πειραιά, τον μηνα Φεβρουάριο, ερωτώντας 500 Πειραιώτες έδειξε ότι έχουν θετική άποψη για τη δημοτική αρχή.

Α) Στον τομέα της οικονομικής διαχείρισης του Δήμου εμπιστεύονται οι πολίτες την Δημοτική Αρχή 

Β) Στον τομέα της καθαριότητας η μέτρια εικόνα οφείλεται και σε αστάθμητους παράγοντες ως έργα τραμ –προσφυγικό κπλ  αλλά και στην μη ανανέωση εξοπλισμού των μέσων καθαριότητας και στην έλλειψη προσωπικού

Γ) Η κάλυψη των εγκαταλελειμμένων κτιρίων με σχεδιασμό και  πολλαπλές αντίστοιχες χορηγίες της  ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  στις  αναμορφώσεις  των πλατειών,  των  διαμερισμάτων, το πράσινο με τους φοίνικες  και  τις εορταστικές  εκδηλώσεις  το στολισμό της  πόλης τα Χριστούγεννα  και Πρωτοχρονιά, και την ουσιαστική συνδρομή στο   κοινωνικό  έργο  της  εκκλησίας.

Αντίθετα, καταγράφονται αρνητικές απόψεις για θέματα όπως: 


Α) Την μη εκτέλεση κανενός έργου στον Πειραιά από αυτά που είχε εξαγγείλει προεκλογικά 
η Δημοτική Αρχή

Β)  Ελάχιστη  και υποτονική εκπροσώπηση του Δημάρχου στις  Διεκδικήσεις  του Δήμου προς την κεντρική εξουσία, φορείς, οργανισμούς, μεταναστευτικό και στην πώληση του Ο.Λ.Π.

Γ) Το αρνητικό έργο  στα σοβαρά  και  επί χρόνια λιμνάζοντα  προβλήματα  των καταστηματαρχών –πέργολες,  στη  βελτίωση και  τουριστική αξιοποίηση των  παραλιών  του  Δήμου,  την εγκατάλειψη  του Μικρολίμανου,  το πρόβλημα  των παρόδων πολιτών στα Καμίνια και  τον καταλογισμό ευθυνών  στις  παρελθούσες  Δημοτικές  Αρχές.    
Τέλος, οι Πειραιώτες διαπιστώνουν "διαλυτική εικόνα"λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου . Για ενάμιση χρόνο θητείας, τα αρνητικά είναι μάλλον περισσότερα από τα θετικά, κατά συνέπεια ο Γιάννης Μώραλης θα πρέπει να ψάχνει ποιος και τι φταίει...