Latest News

Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

Αυτό φταίει για το δημοτικό ραδιόφωνο Πειραιά;


Τελικά φαίνεται πως βρέθηκε τι είναι αυτό που μπορεί να φταίει για την κατάσταση στο "Κανάλι 1" του...
Δήμου Πειραιά.
Το πρόβλημα ήταν μάλλον ο εσωτερικός κανονισμός του Δημοτικού Ραδιοφώνου.
Η διοίκηση της ΔΗΡΑΠ το αντελήφθη ένα χρόνο μετά και αποφάσισε ν' αλλάξει τον εσωτερικό κανονισμό. Όμως δεν μπορούσαν να κάνουν τις αλλαγές με το υπάρχον προσωπικό, καθώς νομικός σύμβουλος δήλωσε αδυναμία! Απευθύνθηκε σε ιδιωτικό νομικό γραφείο, το οποίο συνέταξε νέο κανονισμό έναντι αμοιβής, περίπου, 3.000 ευρώ.
Με λίγα λόγια, οι αλλαγές αυτές συνοψίζονται, σύμφωνα τουλάχιστον με τη διοίκηση της ΔΗΡΑΠ, στο γεγονός ότι ο γενικός διευθυντής έγινε διευθυντής και αντίστοιχα οι διευθυντές μετατράπηκαν σε προϊστάμενοι, ενώ έγιναν αυτόνομα τα τμήματα Διαφήμισης και Γραφείου Τύπου. Μάλιστα, στα τμήματα αυτά ποντάρουν να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην αύξηση των διαφημιστικών εσόδων του δημοτικού ραδιοφώνου, όπως ειπώθηκε στη συζήτηση στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά, όπου ψηφίστηκε κατ΄πλειοψηφία ο νέος εσωτερικός κανονισμός του Δημοτικού Ραδιοφώνου. 
Ωστόσο από τη συζήτηση επισημάνθηκαν από την αντιπολίτευση και ορισμένα ευτράπελα του νέου κανονισμού, με κορυφαίο παράδειγμα ότι τα τυπικά προσόντα του αναπληρωτή διευθυντή πρέπει να είναι περισσότερα από εκείνα του διευθυντή, ο οποίος πλέον δεν απαιτείται να είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ! 

Η εξήγηση από τη διοίκηση της ΔΗΡΑΠ ήταν ο νέος κανονισμός προσαρμόστηκε στο υπάρχον προσωπικό που απασχολεί το Κανάλι 1 (Συνολικά 51 άτομα, εκ των οποίων 26 δημοσιογράφοι, 10 μουσικοί παραγωγοί, 8 ηχολήπτες, 1 κάμεραμαν και υπόλοιποι διοικητικοί)
Έτσι, κάποιοι από την αντιπολίτευση έκαναν λόγο για φωτογραφικές διατάξεις στον νέο εσωτερικό κανονισμό του δημοτικού ραδιοφώνου...

@ Τελικά φαίνεται πως αυτό ήταν το πρόβλημα με το Κανάλι 1...
Περισσότερα εδώ