Latest News

Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού - Βροχές και καταιγίδες το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας



Τα πρώτα σημάδια επιδείνωσης έχει αρχίσει να δείχνει από το πρωί του Σαββάτου ο καιρός στην...
Αττική, την Θεσσαλονίκη και την υπόλοιπη Ελλάδα, με τις προβλέψεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας να κάνουν λόγο για περαιτέρω επιδείνωση από το απόγευμα σε Ιόνιο και σταδιακά σε βορειοδυτική Πελοπόννησο, Ήπειρο, Στερεά, Θεσσαλία και δυτική και κεντρική Μακεδονία.
Ειδικότερα, στην Αττική θα αναπτυχθούν νεφώσεις με αποτέλεσμα να σημειωθούν τοπικές βροχές. Από το απόγευμα και μετά υπάρχει η πιθανότητα να σημειωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς κελσίου.
Νεφώσεις θα αναπτυχθούν στη Θεσσαλονίκη που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές οι οποίες από το απόγευμα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και από το απόγευμα ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 6 και 14 βαθμούς κελσίου.
Υπόλοιπη Ελλάδα - Μακεδονία, Θράκη
Στη Θράκη λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Στα υπόλοιπα νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν, θα σημειωθούν τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά. Οι βροχές από το απόγευμα και από τα δυτικά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 6 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στα δυτικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
- Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο 7 τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ. Θερμοκρασία: από 9 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
- Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικά στα νότια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές . Από το απόγευμα οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα βόρεια. Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στα νότια 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 8 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
- Κυκλάδες, Κρήτη
Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές. Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 12 έως 20 βαθμούς κελσίου.
- Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα βόρεια όπου θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές. Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 6 και από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 11 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.