Latest News

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Εδώ και τώρα να δοθεί λύση για τα Λιπάσματα

Σχέδιο νομοθετικής ρύθμισης για την παραχώρηση της έκτασης στην παραθαλάσσια ζώνη των Λιπασμάτων...
παρουσίασαν ο δήμαρχος Κερατσίνιου-Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος και ο αντιπερεφειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σήμερα στο δημαρχείο Κερατσινίου-Δραπετσώνας.
Το σχέδιο νομοθετικής ρύθμισης για την παραχώρηση της έκτασης, έτσι όπως το επεξεργάστηκαν οι νομικοί σύμβουλοι του δήμου, προβλέπει την άμεση παραχώρηση της παραθαλάσσιας ζώνης των Λιπασμάτων από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στο δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας.

Στη συνέντευξη επισημάνθηκε ότι τρεις μήνες μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στα Λιπάσματα και τη δημόσια δέσμευσή του (για τρίτη φορά) για παραχώρηση της έκτασης στο δήμο, τίποτα δεν έχει προχωρήσει. Το αποτέλεσμα είναι ότι καθυστερεί η διαδικασία της ανάπλασης που θα δώσει πνοή όχι μόνο στη Δραπετσώνα, αλλά συνολικά στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.
Ο Γιώργος Γαβρίλης υπογράμμισε ότι οι εξηγήσεις που προβάλλουν ΟΛΠ, ΤΑΙΠΕΔ και Υπουργείο Ναυτιλίας σχετικά με την καθυστέρηση της παραχώρησης, μπορούν να ξεπεραστούν. Το κράτος εκπροσωπείται από τα υπουργεία Ναυτιλίας και Οικονομικών τα οποία μπορούν εδώ και τώρα να δώσουν λύση.
Από τη μεριά του, ο Χρήστος Βρεττάκος επανέλαβε τη δέσμευσή του ότι ανεξαρτήτως του τι θα πράξει η κυβέρνηση, η ανάπλαση των Λιπασμάτων θα ξεκινήσει στο αμέσως επόμενο διάστημα. Ο δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας έχει δεσμεύσει 200.000 ευρώ για την έναρξη των εργασιών και έχει ήδη ετοιμάσει το σχετικό σχέδιο. «Είτε έτσι είτε αλλιώς, το καλοκαίρι η παραθαλάσσια η παραθαλάσσια ζώνη των Λιπασμάτων θα είναι επισκέψιμη», τόνισε ο δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας.