Latest News

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

Ο Μουζάλας έκανε... πλάκα στον Πειραιά!

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας επισκέφθηκε το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται σε άθλιες συνθήκες στο λιμάνι...
του Πειραιά.
Σε δηλώσεις του παραδέχτηκε ότι οι συνθήκες είναι κακές, έπλεξε το εγκώμιο στις ΜΚΟ για την προσπάθεια που καταβάλλουν, ενώ σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το εάν η κυβέρνηση υποδέχτηκε το φαινόμενο απροετοίμαστη, δεν θέλησε ν' απαντήσει, αλλά κατάλαβαν όλοι 
Αναλυτικά ο υπουργός Μετανάστευσης  ανέφερε: 
«Οι συνθήκες στον Πειραιά είναι κακές. Θα γίνουν καλύτερες. Θέλω να σας θυμίσω ότι έτσι ήταν στη Μυτιλήνη και στην πλατεία Βικτωρίας. Θέλει χρόνο, επιμονή, κινητοποιούμαστε οι συνθήκες να γίνουν καλύτερες και θα γίνουν. Αυτό που θέλω σήμερα να πω, είναι η θαυμαστή αλληλεγγύη που δείχνουν οι ανεξάρτητοι εθελοντές και οι οργανωμένοι εθελοντές. Χωρίς να θέλω να υποτιμήσω καμία οργάνωση, με απόλυτο σεβασμό και στις ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται, θα ήθελα να σας πω τη σεβαστή δουλειά που κάνει η πανπειραϊκή συνεργασία, οι αλληλέγγυοι και οι εθελοντές της για να βοηθήσουν αυτούς τους ανθρώπους και να τους σιτίσουν. 

Θέλω να σταθώ με ιδιαίτερη αναφορά στο Δήμο Πειραιά, ο οποίος λειτουργεί μια κουζίνα και βοηθά στην σίτιση και ας μου επιτραπεί, έστω και σε αυτές τις τραγικές συνθήκες το αστείο, παρότι είμαι Πανιώνιος, να ευχαριστήσω τον Ολυμπιακό, ο οποίος παρέχει κάθε μέρα σίτιση σε αυτούς τους ανθρώπους. Μου φαίνεται μια πολύ καλή ιδέα οι ομάδες να μπουν σε ένα ''πρωτάθλημα'' αλληλεγγύης. Η χώρα μας στο ποδόσφαιρο έχει μια μεγάλη λαϊκή βάση, να οργανωθούν οι οπαδοί και οι εθελοντές και να υπάρχει ένα 'πρωτάθλημα'' αλληλεγγύης για να μπορέσουμε ν' ανταπεξέλθουμε στην κατάσταση». 

@ Κάτω στον λιμάνι του Πειραιά έχει στηθεί ένα άτυπο κέντρο μεταναστών όπου φιλοξενούνται καθημερινά μέσα σε άθλιες συνθήκες περί τους τρεις χιλιάδες πρόσφυγες, ανάμεσά τους οικογένειες με μικρά παιδιά.  Οι άνθρωποι αυτοί είναι ντροπή για την Ελλάδα να συνεχίσουν να ζουν σε σκηνές στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας. Σε δύο βδομάδες ξεκινά και επισήμως η τουριστική περίοδο και οι εικόνες με τους εγκλωβισμένους μετανάστες σε πρώτο πλάνο θα προκαλέσουν τεράστια ζημιά στον ελληνικό τουρισμό. Οι μετανάστες δεν μπορεί να ζουν σε αυτές τις συνθήκες ντροπής, ούτε το πρώτο λιμάνι δεν μπορεί να εμφανίζει αυτή την εικόνα. (Φανταστείτε να συνέβαινε το ίδιο στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος).
Οι χώροι του λιμανιού πρέπει να εκκενωθούν άμεσα, όπως έγινε στην πλατεία Βικτωρίας και οι πρόσφυγες να πάνε σε οργανωμένα κέντρα υποδοχής που να πληρούν τους κανόνες φιλοξενίας και να διαμένουν με αξιοπρέπεια. Αυτό πρέπει να γίνει άμεσα σαφές στον Μουζάλα που προφανώς στη σημερινή βόλτα στο λιμάνι έκανε... πλάκα στον Πειραιά!