Latest News

Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Διοργάνωνε παράνομα αγώνες και προπονήσεις σκοποβολής


Ένας 60χρονος αντιπρόεδρος Αθλητικού Σκοπευτικού Συλλόγου και υπεύθυνος μεταφοράς πυροβόλων όπλων σκοποβολής και φυσιγγίων συνελήφθη...
στην Καισαριανή, για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και απάτη κατ’ εξακολούθηση.

Επίσης σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος επτά ακόμη ατόμων, μελών του διοικητικού συμβουλίου του Αθλητικού Σκοπευτικού Συλλόγου για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Συγκεκριμένα, από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας, προέκυψε ότι ο συλληφθείς, τουλάχιστον από τις 6 Φεβρουαρίου 2016 έως τις 23 Μαρτίου 2016, χρησιμοποιώντας παρανόμως πυροβόλα όπλα και αντίστοιχα φυσίγγια αυτών, προέβαινε στη διεξαγωγή σκοπευτικών αγώνων-προπονήσεων, διαθέτοντας σε σκοπευτές τουλάχιστον 9.850 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, αποκομίζοντας παράνομα το χρηματικό ποσό των 3.350 ευρώ.

Όπως διαπιστώθηκε η άδεια λειτουργίας του ανωτέρω σκοπευτικού συλλόγου είχε λήξει την 1η Φεβρουαρίου 2016, ενώ ο πρόεδρος αυτού είχε αποβιώσει και όλοι οι παραπάνω εμπλεκόμενοι, αν και γνώριζαν τα στοιχεία, συνέχισαν τη λειτουργία του Συλλόγου, χωρίς να προβούν στις προβλεπόμενες νόμιμες ενέργειες που απαιτούνται, τόσο για την ανάκληση της αδείας, όσο και για την αλλαγή της συνθέσεως του διοικητικού συμβουλίου.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο του 60χρονου, βρέθηκαν εντός του πορτμπαγκάζ και κατασχέθηκαν: 28 πυροβόλα όπλα διαφόρων διαμετρημάτων, ένα αεροβόλο πιστόλι και 1.768 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων

Επίσης σε έρευνα που διενεργήθηκε εντός του Σκοπευτικού Συλλόγου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: ένα πιστόλι, δύο μαχαίρια επιβίωσης.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.