Latest News

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Σήμα κινδύνου τώρα από τον Μώραλη για να φύγουν άμεσα οι μετανάστες από το λιμάνι του Πειραιά


Αν και κάπως καθυστερημένα ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης έκρουσε τώρα τον κώδωνα του κινδύνου για την άμεση εκκένωση του...
λιμανιού του Πειραιά καθώς οι συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων είναι επιεικώς απαράδεκτες. 
«Προτεραιότητα μας είναι οι ζωές των ανθρώπων και έπονται όλα τα άλλα όπως η τουριστική κίνηση» είπε χαρακτηριστικάμιλώντας στα φιλικά προσκείμενο ραδιόφωνο "Παραπολιτικά 90,1" και στο Νίκο Ευαγγελάτο. "Ζήτησε ταυτόχρονα να αρχίσει η εκκένωση του λιμανιού και η μεταφορά των προσφύγων σε δομές όπου θα υπάρχει σίτιση και συνθήκες υγιεινής.
Κατήγγειλε πως δεν υπάρχει κατάλληλος ή σωστός κυβερνητικός συντονισμός και γνωστοποίησε πως ενημερώθηκε σήμερα από τον υπουργό Ναυτιλίας, Θοδωρή Δρίτσα, πως στο πλάνο της κυβέρνησης είναι η αποσυμφόρηση πρώτα της Ειδομένης και μετά του λιμανιού του Πειραιά.
Δεν έχουμε την πολυτέλεια να περιμένουμε, πρέπει να κινηθούμε παράλληλα. Και η Ειδομένη και ο Πειραιάς» τόνισε σημειώνοντας πως η κατάσταση στο λιμάνι είναι πια εκρηκτική και επικίνδυνη.
«Να μην φτάσουμε να έχουμε θύματα και να τρέχουμε μετά. Δεν λειτουργούμε οριακά πια αλλά εκτός ορίων» κατέληξε ο δήμαρχος Πειραιά.


@ Α, γεια σου...