Latest News

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Αλλαγή διοίκησης στον ΟΛΠ θέλει το ΤΑΙΠΕΔ


Σε έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων του, που θα συγκληθεί την 1 Απριλίου,  προχώρα ο ΟΛΠ μετά από πρόταση του ΤΑΙΠΕΔ στο Διοικητικό Συμβούλιο...
της εταιρείας, που έγινε την Τετάρτη το μεσημέρι.
Η έκτακτη γενική συνέλευση έχει ως κυρίαρχο θέμα την εκλογή νέου 13μελούς Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΛΠ καθώς το ΤΑΙΠΕΔ επιχειρεί και επέτυχε όπως φαίνεται να  απομακρύνει κάποια από τα σημερινά μέλη του ΔΣ που φέρονται να δημιουργούν συνεχώς προσκόμματα στην ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης ,
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές την πρόταση καταψήφισε μόνο, ο αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΠ, Στ. Κυραμαργιός, ενώ υπήρχε και μια αποχή.
Τρία μέλη, μεταξύ των οποίων εκπρόσωποι των εργαζομένων, του ΔΣ φέρονται να διαφώνησαν ως προς τον χώρο που θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση, ο όποιος τελικά αποφασίστηκε να είναι κεντρικό αθηναϊκό ξενοδοχείο.
Η απόφαση του σημερινού ΔΣ, θεωρείται ευρέως καταλυτική για την επίσπευση των διαδικασιών της ιδιωτικοποίησης, καθώς απαιτείται ακόμα σειρά αποφάσεων, η λήψη των οποίων με την παρούσα σύνθεση, εκτιμήθηκε ως δυσχερής από τον βασικό μέτοχο της εισηγμένης, το ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο έχει ποσοστό της τάξης του 74% των δικαιωμάτων ψήφου.

H έκτακτη  γενική  συνέλευση θα πραγματοποιηθεί  την Παρασκευή 1η Απριλίου 2016 στο ξενοδοχείο N.J.V. Athens Plaza για συζήτηση και λήψη απόφασης στα θέματα της παρακάτω ημερήσιας διάταξης:
1.  Εκλογή νέου 13μελους Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας
2.  Παροχή έγκρισης της Γενικής Συνέλευσης αναφορικά με το πλαίσιο διακανονισμών και ρυθμίσεων ανεξόφλητων οφειλών προς την Εταιρία επιχειρήσεων δραστηριοποιούμενων εντός της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης.
3. Παροχή έγκρισης της Γενικής Συνέλευσης για την κατάρτιση σύμβασης μακροχρόνιας μίσθωσης ακινήτου κυριότητας της Εταιρίας με το Δήμο Πειραιά προς στέγαση Δημοτικού Σχολείου.
4. Έγκριση μακροχρόνιων παρατάσεων παραχώρησης χρήσης χώρων ΟΛΠ ΑΕ.
5. Διάφορες Ανακοινώσεις.