Latest News

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Μέτρα για τους πρόσφυγες στο λιμάνι του Πειραιά


Τη δημιουργία νέων παροχών πόσιμου νερού, και τη διάθεση ενός επιβατηγού πλοίου για την ατομική υγιεινή και καθαριότητα προσφύγων και μεταναστών στο λιμάνι του Πειραιά...
ανακοίνωσε μεταξύ άλλων η περιφερειακή ενότητα Πειραιά.
Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό,  έχει εξασφαλιστεί η συνεργασία με εστιατόρια της πόλης καθώς και καταστήματα τροφίμων για τη σίτιση προσφύγων και μεταναστών, ενώ προβλέπονται και νέοι αποθηκευτικοί χώροι για φύλαξη διαθέσιμων προϊόντων.
Η περιφερειακή ενότητα Πειραιά ζητά για ακόμη μια φορά από την κυβέρνηση να οριστούν και άλλα λιμάνια στα οποία να κατευθύνονται οι προσφυγικές ροές, ώστε να μη δημιουργούνται συνθήκες μόνιμης διαμονής στο κεντρικό λιμάνι της χώρας.
Στο μεταξύ, τρεις μονάδες που θα λειτουργούν με εθελοντές γιατρούς του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά και θα υποστηρίζονται από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Πειραιά, δρομολογεί η τοπική περιφερειακή ενότητα για την ενίσχυση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης προσφύγων και μεταναστών στο λιμάνι της πόλης.
Τέλος, θα ξεκινήσει τη λειτουργία της η κινητή οδοντιατρική μονάδα της περιφέρειας, που θα υποστηρίζεται από τον οδοντιατρικό σύλλογο Πειραιά, ενώ στο λιμάνι θα λειτουργήσει και μια κινητή ιατρική μονάδα του υπουργείου Υγείας.