Latest News

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Στα χέρια της αστυνομίας ο μακελάρης του Παρισιού Σαλάχ Αμπτνεσλάμ


Αν, και οι πληροφορίες που φτάνουν από τη βελγική πρωτεύουσα είναι συγκεχυμένες, Βέλγοι αξιωματούχοι υποστηρίζουν πως οι αρχές των Βρυξελλών κατάφεραν να συλλάβουν τον Σαλάχ Αμπντεσλάμ, τον...
υπ' αριθμόν 1 καταζητούμενο για τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Νοεμβρίου στο Παρίσι.   
Οι πρώτες, μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες, αναφέρουν πως ο Αμπντεσλάμ Σαλάχ τραυματίστηκε σε ανταλλαγή πυροβολισμών και συνελήφθη.   Το τηλεοπτικό δίκτυο RTL ανέφερε ότι ένας δημοσιογράφος του που ήταν αυτόπτης μάρτυρας είδε ένα πρόσωπο να πέφτει στο έδαφος κατά τη διάρκεια της επιχείρησης αυτής. Σύμφωνα με την εφημερίδα DH, ο τραυματίας είναι ο Σαλά Αμπντεσλάμ ο οποίος έχει περικυκλωθεί από αστυνομικούς. 
  Η αστυνομία δεν έχει επιβεβαιώσει, ούτε έχει διαψεύσει ακόμη τις πληροφορίες των ΜΜΕ. Μια εκπρόσωπος των αστυνομικών αρχών είπε ότι η επιχείρηση είναι σε εξέλιξη και δεν μπορεί να ανακοινώσει λεπτομέρειες.   Τελικά, πριν από λίγο οι αρχές του Βελγίου, η κυβέρνηση και η ομοσπονδιακή εισαγγελία, επιβεβαίωσαν ότι ο άνδρας που συνελήφθη σήμερα κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης στο προάστιο Μόλενμπεκ είναι ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ο υπ' αριθμόν 1 ύποπτος για τις επιθέσεις του Νοεμβρίου στο Παρίσι όπου έχασαν τη ζωή τους 130 άνθρωποι.   «Τον πιάσαμε» έγραψε στο Twitter ο υφυπουργός αρμόδιος για το Άσυλο και τη Μετανάστευση Τέο Φράνκεν.   Σύμφωνα με τη δημόσια ραδιοτηλεόραση RTBF, η ομοσπονδιακή εισαγγελία επιβεβαίωσε και αυτή ότι ο Αμπντεσλάμ έχει συλληφθεί.   Προς το παρόν δεν υπάρχουν νεότερα για τους άλλους δύο υπόπτους.